PKK'lı iddiası dayakla bitti

Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Murat Naci Öncel, PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir kişinin, ders saatinde İş Adamları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne girip, yandaşlarıyla birlikte okul öğrencisi iki kişiyi dövdüklerini, okulda güvenlik sorunu yaşandığını söyledi

OCAKLARI Denizli İl Başkanı Murat Naci Öncel, PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir kişinin, ders saatinde İş Adamları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne girip, yandaşlarıyla birlikte okul öğrencisi iki kişiyi dövdüklerini, okulda güvenlik sorunu yaşandığını söyledi.
Ülkü Ocakları Denizli İl Başkanı Murat Naci Öncel, yazılı açıklama yaparak, geçen 3 Ekim'de, İş Adamları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 16 yaşındaki M.H ile R.E.'nin, PKK terör örgütü üyesi olduğu idiasıyla yargılanan S.T. ve arkadaşları tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Okulda güvenlik sorunu olduğunu belirten Öncel, "Çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunan ve aynı zamanda terör örgütü üyesi olmaktan yargılanması süren bir kişi, öğrenci olmamasına rağmen, ders saatinde okula girip, buradaki terörist yapının gençlik yapılanması mensupları ile beraber, diğer öğrencilere tehditler savurup, iki öğrenciye şiddet uygulamıştır" dedi. Okulda terör tehdidinin baş gösterdiğini iddia eden Öncel, "Bir ilim merkezi olması gereken okullarımız insanlıkla hiçbir ilgisi bulunmayan, aşağılık katil sürülerinin propagandasının yapıldığı terör üslerine dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Bu hainler milliyetçi öğrenciler başta olmak üzere kendilerinden olmayan tüm öğrencilere karşı tam bir terörist zihniyetle her türlü baskı ve yıldırma taktiğini kullanarak, öğrencilerin en temel hakkı olan okuma hakkını gasp etmektedirler. Ne yazık ki tüm bu ikaz ve uyarılara rağmen ilimizde bulunan İş Adamları Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde de terör tehdidi baş göstermiştir. Okul içerisinde böyle bir olayın yaşanması başta öğrenci ve velileri olmak üzere hepimizi derinden üzmüş ve bir o kadarda öfkelendirmiştir. Birçok veli çocuklarının kaydını almak isteyip, güvenlik zaafiyeti nedeni ile de çocuklarını okula göndermek istememektedir. Okulun hem bina güvenliğinin olmaması hem de çevresel olarak yerleşim yerine uzak olması ailelerin endişelerini artırmakta ve bizden yardım talep etmektedirler. Bizler de konunun muhatabı olan başta okul yönetimi ve güvenlik teşkilatımız olmak üzere ilgili kurumları buradan tekrar uyarıyoruz. Terör örgütünün okullarımızdaki bu hain yapılanmasının önüne acilen geçilmesi ve ilişkisi olan her öğrenci ve öğretmenin derhal ilişiklerinin kesilmesi gerekmektedir" dedi. Olayın ardından, saldırıya uğradığı iddia edilen öğrenciler M.H. ile R.E.'nin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan S.T.'nin, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

05 Eki 2016 - 17:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber