PKK, 3 ilde 78 okul yaktı

PKK bugüne kadar Şırnak'ta 34, Diyarbakır'da 23 ve Mardin'de 21 okulu kullanılamaz hale getirdi. Maddi zararın 1 milyar liraya ulaştığı tahmin ediliyor

DİYARBAKIR'DA karne heyecanı yaşayan öğrencilerin bulunduğu okulun bahçesine önceki gün bomba atan PKK'lı teröristlerin bölgedeki çocukların eğitimsiz kalması için yakıp yıktığı okul sayısı korkunç rakamlara ulaştı.

 

78 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

 

Polis ve askerin yanı sıra sivil halkı da hedef yapan teröristlerin okullara yönelik yaptıkları saldırıların bilançosu ağır oldu. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre çatışmaların şiddetlendiği günden bu yana Şırnak'ta 34, Diyarbakır'da 23 ve Mardin'de 21 olmak üzere toplam 78 eğitim yuvası teröristlerin saldırısına uğrayarak kullanılmaz hale geldi.

TOPLAM ZARAR 1 MİLYAR LİRAYA YAKLAŞTI 

Bir okulun yapım maliyetinin 10-15 milyon lira olduğu düşünüldüğünde sadece okullara verilen zararın toplam maliyetinin 1 milyar liraya yaklaştığı ifade ediliyor.

OKULLARA YENİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ

 

Bu arada bölgedeki okullarda yeni güvenlik tedbirleri alınacak. Buna göre okul-giriş çıkışları tek kapıda olacak ve kontrol altına alınacak. Çevre aydınlatmaları gözden geçirilecek.Seyyar satıcıların öğrencilerle iletişim kurmaları engellenecek, okul kameraları çalışır durumda bulundurulacak ve bahçeye yabancı araç girişi engellenecek.

 

Tüm tedbirler gözden geçirilecek ve ihtiyaç duyulan yerlerde tedbirler artırılacak.

24 Oca 2016 - 11:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber