Peşmerge Sincar’ı IŞİD’den geri aldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge birliklerinin, terör örgütü IŞİD’in bir yıldan uzun süre önce ele geçirdiği Irak’ın Sincar kentini geri aldığı bildirildi

PEŞMERGE birlikleri, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava operasyonlarının da desteğiyle IŞİD’in kontrolünü sağladığı Irak’ın Sincar bölgesini almak için dün operasyon başlatmıştı. Peşmergenin, Sincar bölgesine girdiği ve kontrolü terör örgütü IŞİD’den geri aldığı bildirildi. Irak Kürt Bölgesel Güvenlik Konseyi’nin sosyal medyadan yayınladığı paylaşımında “Peşmerge birlikleri bölgeye girdi ve kasabayı IŞİD’den temizledi” denildi. Hastanelerin, çeşitli kamu binalarının, depo ve çimento fabrikasının kurtarıldığı ifade edildi.
Bazı görgü tanıkları ise roket güdümlü el bombası taşıyan Peşmergelerin bölgeye yürüyerek girdiğini söyledi.

13 Kas 2015 - 15:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber