Özlem öğretmenden ‘fedakarlık’ örneği

Adıyaman’da Özlem Bilgiç öğretmen, bedensel engelli Mervegül Aslan’a evinde eğitim vererek, kaslarının gelişmesi için ise fiziksel hareketler yaptırıyor

FEDAKAR ve özveri örneği sergileyen Adıyamanlı öğretmen Özlem Bilgiç, hem eğitiyor hem öğretiyor. Doğuştan bedensel engelli olan 15 yaşındaki Mervegül Aslan, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği öğretmenden, kendi evinde eğitim alıyor. Konuşmakta güçlük çeken ve bedensel engeli olan Mervegül Aslan, haftada iki gün Özlem Bilgiç öğretmen ile eğitimine evinde devam ediyor.

7 yaşında ilkokul birinci sınıfa giden ve sadece 2 ay eğitim aldıktan sonra engeli nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan, Mervegül Aslan, azmi ile kendisine hayran bırakıyor. Okulu bıraktıktan sonra rehabilitasyon merkezine giden Mervegül Aslan, harfleri ve rakamları biliyor. Okumayı öğrenin Mervegül Aslan, öğretmenini çok seviyor.

Özlem Bilgiç, bedensel engelli öğrencisinin evine her gittiğinde önce kaslarının güçlenmesi için sportif hareketler yaptırıyor. Kalem tutmakta zorlanan Mervegül Aslan’ın parmak ve bilek kaslarının gelişmesi için hareket yaptıran Özlem Bilgiç, daha sonra diğer vücut kaslarının gelişmesi için hareketler yaptırıyor. Mervegül Aslan’ın, kas gelişiminin yanı sıra, el becerilerinin de gelişmesi için öğretmeni, resim, boyama, kesme, hamurla şekiller yaptırıyor.

“MERVEGÜL’E KONUŞMAK ÇOK İYİ GELİYOR”

Özlem Bilgiç, Mervegül’ün çok zeki olduğunu ve çok iyi anlaştıklarını belirterek, “Mervegül yürüme ve konuşma problemi olan bir öğrencimiz. Haftanın 2 günü onun evine geliyorum. Her geldiğimde ilk önce Merve’nin kalem tutması biraz zor olduğu için kaslarını gevşetmek amacıyla biraz el, kol ve parmak hareketleri, ondan sonra oyun hamurlarıyla oynama hareketleri yapıyorum. Onun dışında Merve’yle bol bol kâğıt kesimi çalışmaları yapıyoruz. Boyama çalışmaları yapıyoruz. Merve zaten çevresinde ki eşyaların hepsini rahatlıkla bilen, ancak konuşmakta güçlük çeken ve içindekini ifade etmekte zorlanan bir çocuk. Merve, her şeyi biliyor; fakat ifade ederken zorlanıyor. Onun için Merve ile bol bol konuşuyorum. Konuşmak Merve’ye iyi geliyor. Sürekli ailesiyle beraber olduğu için, farklı bir kişiyle beraber olmak onu mutlu ediyor. İçindekileri dökmek onu mutlu ediyor” diye konuştu.

LAPTOP VE ÇALIŞMA MASASI İSTİYOR

Anne Yüksel ve baba Orhan Aslan’ın en büyük çocuğu olan Mervegül Aslan, kendisinin çalışma masasına ihtiyacı olduğunu ve laptop ile hem oyun oynamak hem de ders çalışmak istediğini dile getirdi.

Bilgisayarda oynamayı çok sevdiğini ancak bilgisayarının olmadığını kaydeden Mervegül Aslan, “Bilgisayarla oynamayı seviyorum ama bilgisayarım yok. Ama bilgisayarımın olmasını istiyorum. Hem ödev için, hem oynamak için” dedi.

Mervegül Aslan ve ailesini evinde ziyaret eden Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç ise kimsenin eğitim hakkının elinden alınamayacağını vurgulayarak, “Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak örgün eğitim dışında kalmış, özürlü bireylerimizin tamamına ulaşmak istiyoruz. Onların kesinlikle bu eğitim haklarından yararlanmaları için gayret sarf ediyoruz. Öğretmenimizi görevlendirdik. Öğretmenimiz haftada 2 gün geliyor. Bu kızımıza eğitim veriyor. Tabii sadece eğitim değil, onunla beraber fiziksel gelişime de destek sağlıyor. Bizim bu durumda Adıyaman merkezde 4-5 evde eğitim veriyoruz. Bizim amacımız, hiç kimsenin eğitim dışında kalmaması ve herkese ulaşarak azami derecede eğitimden yararlanmalarını sağlamak. Toplumda mümkün olduğu kadar, bu insanların tüketici değil üretici konuma getirmek istiyoruz. O aileleri gerek moral motivasyonu konusunda, gerekse diğer konularda bir nebze dahi olsa rahatlatmak bu bizim en büyük görevimiz” diye konuştu.

İşsiz olan Baba Orhan Aslan ise, kızına evinde eğitim verilmesinden dolayı devlet yetkililerine teşekkür ederek, “Allah devletimizden razı olsun. Adıyaman Halk Eğitim Müdürü ve Yardımcısı’ndan Allah razı olsun. İki senedir eğitim alıyoruz. Evde eğitim görüyor. Kızıma faydası çok oluyor. Kendisini çok geliştirdi. Kızım benden laptop istiyor fakat ben işsiz olduğum için alamıyorum. Sürekli bir iş olsa kızımın istediği laptopu alabilirim” ifadelerini kullandı.

24 Kas 2015 - 10:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber