Otogarda gerginlik

Mersin'de açıldığı günden bu yana yaşanan gerginlikler ve olumsuzluklarla gündeme gelen Mersin Otogarı'nda, bu sefer otopark ve kapı işletmeciliğinin yürütülmesi konusunda gerginlik yaşandı

BUGÜN öğle saatlerinde çok sayıda zabıta ekibiyle birlikte Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ne (MEŞTİ) gelen belediye yetkilileri, mahkeme kararını gerekçe göstererek, otogarın kapı giriş ve çıkışları ile otoparkının işletmesinin Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu bildirdiler. Ancak kararın hukuksuz olduğunu savunan MEŞTİ işletmecisi Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek ile belediye görevlileri arasında tartışma çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin avukatlarından Salih Ateş, yaptığı açıklamada, 184 bin metrekare alanın kullanımına ilişkin, otogarı işleten firmanın açtığı davanın mahkemece reddedildiğinden dolayı belediyenin söz konusu alanları kullanmak için harekete geçtiğini söyledi. Amaçlarının, alınan karar doğrultusunda otogara giriş ve çıkışlar ile otopark kullanımını sağlamak olduğunu belirten Ateş, yasal haklarını kullandıklarını belirtti.
Halit Şimşek ise, çok fazla yatırım yapmalarına rağmen işletmeden henüz para kazanamadıklarını dile getirerek, mağdur olduklarını ifade etti. Belediyenin girişiminin hukuksuz olduğunu ileri süren Şimşek, "Mahkeme kararı doğrultusunda, 20 Mayıs'ta bilirkişiler otogara keşfe gelecekler, ölçüp, biçecekler ve fiyatını belirleyecekler. Ama gelmiyorlar. Belediye de buraya gelip kanun dışı işlem yapmaya çalışıyor" dedi.
Şimşek Grup Genel Müdürü Alp Alpaydın da kapı giriş ve çıkışları ile otoparkın işletilmesini içeren T1 belgesinin kendilerine ait olduğunu söyledi. Bu nedenle kapı çıkışları ve otopark gibi yerlerle ilgili belediyenin hiçbir yaptırımının olamayacağını savunan Alpaydın, "Çünkü bu belge Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan alındı. Belediyenin şuan yaptığı şey, 184 bin metrekare alanın ruhsatını yanlışlıkla, sehven verdiğini söylüyor. Bunu belediye gibi bir kurum ihaledeki şartnameye rağmen söylüyor, sonra da iptal ettiğini söylüyor. Biz bunla ilgili dava açtık, süreç devam ediyor" diye konuştu.
28 Şubat 2015 yılında sancılı bir süreç sonunda hizmete açılan MEŞTİ'de, bazı seyahat firmalarını kira bedellerini yüksek buldukları için alternatif olması için seyyar bir otogar kurmuş, sonrasında ise bazı firmalar yolcuları otogar çevresindeki benzin istasyonlarından almaya başlamıştı.

05 May 2016 - 15:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber