Onan ailesi ahırda yaşıyor

Yüksekovalı Onan ailesi ahırda yaşıyor

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşayan 13 kişilik Onan ailesi, daha önce ahır olarak kullandıkları binaya yerleşti. Ahırın onarımını yapıp, gerekli temizliği yaptıktan sonra burada yaşamaya başlayan Onan ailesi yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 78 gün süren sokağa çıkma yasağında sürdürülen operasyonlar sırasında, Onan ailesinin oturduğu ev de kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından, yanlarına yerleştikleri Dağlıca'daki akrabalarının evinden ayrılarak ilçeye dönen Onan ailesi, evlerinin tamamen yıkıldığını görünce zor günler yaşamaya başladı.
Bir süre büyük hasar gören evlerinin ayakta kalan bölümlerinde yaşamlarını sürdüren 13 kişilik Onan ailesi, havaların soğumaya başlaması üzerine evlerini yanında bulunan ahıra taşınmaya karar verdi. Aile ahırı onarıp, temizliğini yaptıktan sonra burada yaşamaya başladı. Ahır kokusundan büyük rahatsızlık duyduklarını ve aile fertlerini bir çoğunun hastalandığını anlatan Zeynep Onan, yetkililerden yardım beklediklerini anlatarak şöyle konuştu:
"Burası yaşanacak bir yer değil ama gidecek başka bir yerimiz yok. Yasak kalktıktan sonra ilçeye döndüğümüzde hepimiz bir odada yaşıyorduk. Burası yetmeyince mecburen hayvanlarımız için yaptığımız ahıra yerleştik. Ahırı iki bölüme ayırdık ve 13 kişi burada yaşamaya başladık."

09 Ara 2016 - 14:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber