Ölü 'Caretta Caretta' Güzelbahçe sahiline vurdu

İzmir Güzelbahçe'de balık avlamak için sahile inen Muhsin Alaca, ölmüş halde kayalıklara vuran 'Caretta Caretta' buldu. Deniz kaplumbağasının yaşamadığını anlayan Alaca, 'Caretta Caretta' koruma derneklerini aradığını ancak, ulaşamadığını belirtti. Çok sayıda kişi, cansız kaplumbağa ile selfie çektirmek için çaba harcadı

GÜZELBAHÇE'de işyeri bilinan Muhsin Alaca, balık tutmak için yolun karşısındaki dükkanından sahile inerek olta attığı sırada denizde kıyıya vurmuş Carette Careta gördüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Baktığımızda öldüğünü fark ettik. Muhtemelen yumurtlama dönemi olduğundan kumsal yer aramış ancak, bulamayınca kayalara vurmuş. Kumsal yok, zaten şehir merkezlerinde kumsala rast gelmek çok zor. Bu nedenle bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Daha önce de yakınlarda iki tanesi kıyıya vurmuştu. Bunlar değerli hayvanlar, koruma altındalar. Daha önce de Aliağa'da olmuştu. Koruma derneklerini aradık. Ancak ulaşamadık. Merkezleri Ankara'da sanırım. Pazar günü olduğu için ulaşamadık. Yetkililerin gelip ilgilenmesi lazım, kaldırması lazım buradan." 
ÖLÜ CARETTA CARETTA İLE SELFİE TRAFİĞİ
Bu arada kıyıya çıkartılan cansız 'Caretta Caretta'yı görenler merak ederek toplanmaya başladı. Cansız kaplumbağa ile  çektirme yarışına girenlerin sayısı arttıkça, yoldan geçen sürücülerin de dikkatini çekti. Her geçen dakika aracını sağa çekerek gelenler kalabalığa katıldı. Yolun sahil tarafı adeta otoparka dönerken, kısa süreli de trafik oluştu. İtfaiye ile görüştüğünü aktaran Muhsin Alaca, bir ekibinin gelerekcansız  'Caretta Caretta'yı alacağını söyledi.

05 Eyl 2016 - 09:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber