Olimpiyat şampiyonu Taha İzmir'in armağanı

Rio Olimpiyatları'nda ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran 125 kilo güreşçimiz Taha Akgül, kendisini Türk güreşine armağan eden İzmir'i ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'u da gururlandırdı

SİVASLIbir ailenin çocuğu olarak güreşe Sivas Güreş Eğitim Merkezi'nde başlayan, ardından Sivas Demirspor adına mindere çıkan şampiyon sporcu, bu süreçte dikkate değer hiçbir başarı elde edemedi. Güreşte aradığını bulamayınca eğitime ağırlık veren Akgül, Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nü kazanınca 2008'de ailesiyle birlikte İzmir'e geldi. Üniversiteye başladıktan sonra minderden iyice uzaklaşan Taha Akgül, dayısının isteği üzerine 2009'da İzmir Büyükşehir Belediyespor'un güreş takımına girdi.
İzmir Büyükşehir Belediyespor antrenörü Remzi Musaoğlu'nun elinde adeta güreşe yeniden başlayan Taha, bir aylık antrenmanla katıldığı ilk Türkiye şampiyonasında gençlerde üçüncü olurken milli takım seçicilerinin de dikkatini çekti. 
Hem İzmir Büyümşehir Belediyespor hem de ay yıldızlı mayo ile başarı merdivenlerini koşar adım tırmanan Taha Akgül, sayısız ulusal ve uluslararası turnuvada kürsüye çıktıktan sonra 2010'da Macaristan'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzandı. 2011'de İzmir Büyükşehir Belediyespor yönetiminin küçülme politikası yüzünden kendisine daha iyi imkanlar sunan Ankara ASKİ'ye transfer olan milli güreşçi, son 5 yılda 3 Avrupa, 2 dünya şampiyonluğu sığdırdığı kariyerine olimpiyat altınını da ekleyerek İzmir'in ve Türkiye'nin gururu oldu.

21 Ağu 2016 - 12:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber