Olaylı Öcalan protestosu

Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi yıldönümünde polise havai fişek ve taşla saldırın gruba, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edildi.

İMRALI Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'n 15 Şubat 1999'da Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin 17'inci yıldönümünde Diyarbakır'da HDP, DBP, merkez Bağlar İlçesi Batkent Meydanı'nda protesto etkinliği düzenledi.

Meydanda toplanan kalabalığa seslenen HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat, Öcalan'ın İmralı Adası'nda tecrit altına olduğunu öne sürerek, tecrit kaldırılması için her gün haykıracaklarını söyledi. Akat, "Bugün 15 Şubat. Biz, bir 15 Şubat'ı daha önderliğimiz tecrit altında geçirmesin diye, her gün mücadele günüdür diyerek, haykıracağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Sözümüzü söyleyeceğiz. Biliyoruz ki, siz bunları ilk defa işitmediniz. İlk defa bizden önderliğimiz özgür olmadan, biz de özgür değiliz sözünü ilk defa işitmediniz. Hep birlikte sürüklendiğimiz ölüm yolu için bir çıkış vardır. O çıkışın yolu da İmralı'dan geçiyor. Barışın teminatı İmralı'dadır, onun ortaya koyduğu demokratik özerk Kürdistan ve demokratik Türkiye perspektifidir. Bu korkulacak bir şey değil, sahip çıkılması gereken demokratik çözüm projesidir" dedi.

 

Akat'ın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, Emek Caddesi'nde doğru yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş sırasında ara sokaklarda toplanan gruplar polis araçlarına havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Polis, saldırganlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Bir süre devam eden olayların ardından saldırganlara ara sokaklara kaçtı. Bu sırada olayların yaşandığı Emek Caddesi üzerindeki esnafın kepenk kapattığı görüldü.

15 Şub 2016 - 15:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber