Okul müdüründen öğrenciye: Kıyafetin tahrik edici, orucum bozulur

İstanbul Kadıköy Lisesi’nde Müdür Mustafa Yavuz eteği kısa olduğu gerekçesi ile odasına getirttiği bir öğrencisine ‘Üzerindeki kıyafete bakamam, tahrik edici, bakarsam orucum bozulur’ dedi, müdür yardımcıları ve öğretmenler sustu. Liseli kadınlar ‘Eğer susarsak, bu sözler, tacizler, tecavüzler devam edecek’ diyerek ‘Tacizci Müdür Mustafa Yavuz’u teşhir ediyoruz’ bildirisi dağıttı

SENDİKA.ORG'UN haberine göre, İstanbulKadıköy Lisesi’ne geçtiğimiz yıl atanan ve özellikle liseli kadınlara yönelik baskıcı tutumuyla öne çıkan müdür Mustafa Yavuz,  eteğinin kısa olduğu gerekçesi ile Müdür Yardımcısı Ramazan Çoban tarafından odasına getirilen bir öğrenciyi  “Üzerindeki kıyafete bakamam, tahrik edici, bakarsam orucum bozulur” ifadesi ile taciz etti.
Öğrenci,  müdürün bu ifadesi üzerine durumu bildirmek ve tutum almasını istemek üzere Müdür Yardımcısı Fatma Oğuz’un yanına gitti ancak Oğuz’dan da “Olur mu öyle şey, bunu başkasına anlatma, o müdür sonuçta biz ne yapabilirz, ben ne yapayım, sen ne yapablirsin” yanıtını aldı. Öğrencinin olayı ailesine anlatması üzerine Müdür’e “Siz kendi çocuğunuza bakınca tahrik mi oluyorsunuz” diyen aile üyeleri yanıtsız bırakıldı.

‘Tacizci müdürü teşhir ediyoruz’
Bugün liseliler (7 Haziran) okul içinde “Tacizci Müdür Mustafa Yavuz’u teşhir ediyoruz”  başlıklı bir bildiri dağıttı. Bildiride liseliler “Cansel ve birçok arkadaşımız okul idaresi, öğretmen, erkek egemen sistem tarafından susturulduğu için yaşamına son verdi. Ama biz susmayacağız, susarsak neler olacağını çok iyi biliyoruz. Eğer susarsak bu sözler, tacizler, tecavüzler yaşanmaya devam eder. Bu yüzden yapılan tacizlere, tecavüzlere, baskılara karşı susmayıp dayanışmayı büyüteceğiz. Çünkü şimdi ses çıkarma, harekete geçme zamanı. Şimdi dayanışma zamanı” dedi. Bildiriler idare tarafından sınıflardan tek tek toplandı.

08 Haz 2016 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber