Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Mardin’in Nusaybin ilçesinden geçen uluslararası İpek Yolu’nun kenarındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, üst geçit olmaması nedeniyle okullarına gidebilmek için hayatlarını riske atıyor. Karşıdan karşıya araçların arasından koşarak geçmeye çalışan öğrenciler, üst geçit yapılmasını istiyor

Nusaybin girişinde uluslararası İpek Yolu’nun kenarında yeni yapılan Emire Gözü Anadolu Lisesi ve Nusaybin Anadolu Lisesi’ne giden öğrenciler, her gün ölümle burun buruna geliyor. Öğrenciler yolun karşısına geçerken yoldaki tepe yüzünden gelen araçları görmezken, kamyon ve TIR’ların arasından koşarak karşıya geçmeye çalışıyor. Söz konusu sorunlarının çözülmesini isteyen öğrenciler, caddeye üst geçit yapılmasını istiyor.

Öğrencilerden Rıdvan Işık, alt ya da üst geçidin olmaması nedeniyle karşıdan karşıya zorlukla geçtiklerini belirterek, “Geçtiğimiz günde bir arkadaşımıza bir araç çarptı. Yolun tepelik olması nedeniyle karşıdan karşıya geçtiğimizde arabaları görmüyoruz. Birçok araçta kırmızı ışıkta durmuyor” dedi.

Murat Yürüksoy adlı öğrenci ise, yaklaşık 2 bin öğrencinin bu caddede karşıdan karşıya geçtiğini belirterek, “Ne altgeçit ne de üst geçit var. İki gün önce bir arkadaşımızı araba çarptı şimdi yoğun bakımda. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

15 Eki 2015 - 15:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber