O sahile mavi bayrakla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Sahil Park Plajı Mavi Bayrak törenine katıldı

KARASU Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen törende Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda davetli de yer aldı. Programda Büyükşehir Belediyesi’nin Karasu sahili için başvuruda bulunup ‘Mavi Bayrak’ almaya hak kazandığı projenin ayrıntıları ele alınırken, yeni dönemde sahili simgeleyecek Mavi Bayrak da Karasu sahilinde göndere çekildi. 
“33 kriteri yerine getiren bir sahil”
Programın açılış konuşmasında söz alan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Karasu plajımızda uluslararası mavi bayrağı dalgalandırmak için yapmış olduğumuz çalışmalar, yaklaşık 9 aylık bir süre sonrasında neticeye ermiştir. Bu süreçte 4 ana başlık altında, 33 kriter gerçekleştirilmiştir. Çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyunun kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği ve diğer hizmetler ana kriterleri oluşturmaktadır. Bu vesileyle yapmış olduğumuz çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 
“Toçoğlu’na mavi bayrak teşekkürü ediyorum”
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu törende yaptığı açıklamada, “Yıllardır özlemini çektiğimiz ‘Mavi Bayrak’ projesine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun girişimiyle bugün kavuştuk. Şehrimizde ilk olarak Karasu Sahil Park ‘Mavi Bayrak’ almış oldu. Ulusal ve uluslararası tüm kriterler yerine getirilerek sahilimize ‘Mavi Bayrak’ kazandırıldı. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun nezdinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Altyapıda Fark Yarattık”
Alt yapıda fark oluşturduklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Göreve başladığımız günden beri altyapı ve çevre yatırımlarına çok önem verdik. Bugün şehrimizin tüm ilçelerinde altyapı ve çevre alanlarında çok önemli yatırımları hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere 2014 yerel seçimlerinden sonra 6 ilçemiz daha büyükşehir hizmet sınırlarımıza dahil oldu. Bu ilçelerimizde altyapı konusunda büyük sıkıntılar vardı. Büyükşehir ve SASKİ işbirliği ile bu ilçelerimizdeki sorunları kısa sürede halletmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karasu Arıtma Tesisimizi de tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla inşallah bu tesisin açılışını gerçekleştireceğiz. Alt yapı ve çevre konularında önceliklerimizi tamamlayarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. ‘Mavi Bayrak’ macerasını da hepiniz çok yakından takip ettiniz. Karasu Sahil Park’ın yapılmasından sonra diğer tüm gereklilikler yerine getirildi. Gerekli müracaatları yaptık. Sahil şeridimiz çok ciddi bir denetimden geçti. Hamdolsun tüm başlıklarda gerekli koşulları sağladık. Ve sahilimiz Mavi Bayrak ile buluşmuş oldu. Bu güzelliği ve doğallığı koruyarak hizmetlerimizi devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum. Hem Karasu ilçemize hem de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Programın devamında ise Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü çalışma neticesinde Karasu’nun mavi bayrak ile buluştuğu hatırlatıldı. Törenin sonunda protokol üyeleri çevre kalitesini simgeleyen Mavi Bayrak’ı Karasu sahilinde göndere çekti.

10 Eyl 2016 - 21:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber