MHP'de sürpriz gelişme

Okutan kararını "Tamamen demokratik, ilkesel ve vicdani bir tavırdır" diye duyurdu

MHPIsparta Milletvekili Nuri Okutan, tabanın ve milletin ortaya koyduğu iradeye uyarak, 19 Haziran Pazar günü yapılacak MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na katılacağını bildirdi.
Okutan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, uzunca bir süredir milletin gözü ve kulağının MHP'nin üzerinde olduğunu vurguladı.
"Çünkü aziz milletimiz, kuşatmayı yarmak ve ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmak için umudunu MHP ve ülkücü harekete bağlamıştır." diyen Okutan, esasen siyasetin, tabanla ve milletle birlikte yapıldığını söyledi.
Tabanın ve milletin iradesine karşı siyaset yapılamayacağını; tabanın ve milletin iradesine sadece saygı duyulup tereddütsüz uyulacağını ifade eden Okutan, "Bugün MHP tabanının ezici çoğunluğu ve aziz Türk milleti MHP'de bir tüzük değişikliği kurultayı yapılmasını istemektedir." dedi.
Okutan, şöyle konuştu:
"Büyük Kurultay delegelerinin verdiği imzalar, her kademedeki teşkilat mensuplarımızın ısrarlı talepleri ve mevcut iktidarın kötü icraatlarından bıkmış vatandaşlarımızın beklentileri bu yönde bir iradenin oluştuğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Ben bir milletvekili ve MHP'nin tabii Büyük Kurultay Delegesi olarak tabanımızın ve milletimizin ortaya koyduğu iradeye uyuyorum. 19 Haziran Pazar günü yapılacak olan MHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na katılacağımı buradan açıklıyorum.
Bu tavır bir pozisyon alma, bir taraf belirleme tavrı değil, partimiz açısından tarihi bir dönüm noktası olan bir aşamada, ülkücü edep ve terbiye sınırları içinde alınmış, tamamen demokratik, ilkesel ve vicdani bir tavırdır."
Öte yandan Çağrı Heyeti, kurultayın yapılacağı salonda yarın saat 15.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

16 Haz 2016 - 19:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber