Meslektaşlarından şehit polise veda

Çatalca’da şüpheli bir aracı durdurmak isterken çıkan arbedede sonucu yere düşüp ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Fatih Nair için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Nair’in cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Edirne’ye gönderildi

ŞEHİT olan Trafik Polisi Fatih Nair için bugün Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin eşi Nagehan Nair, annesi Hasibe Nair, Babası Ahmet Nair, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile meslektaşları katıldı. Tören sırasında eşinin tabutuna sarılan ve son kez resmini öpen eşi Nagehan Nair’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.
Tören saygı duruşu ile başladı. Ardından kürsüye çıkan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan bir konuşma yaptı. Çalışkan, “1 Mayıs Pazar günü Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği kadrosunda görevli polis memuru kardeşimiz, görevi esnasında durdurulan araç içerisindeki şahsı etkisiz hale getirmeye çalışırken şüpheli şahsın direnmesi ve mukavemeti sonucu yaralanmış olup kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde kurtarılamayarak bugün şehit olmuştur. 2007 yılında polis teşkilatına katılan kardeşimiz kısa zamanda arkadaşlarının ve amirlerinin sevgisini kazanmış, üstün başarıyla görev yapmıştır. Evli ve iki kız çocuğu babası şehidimiz başta ailesi olmak üzere silah arkadaşlarını ve teşkilatımızı derinden üzmüştür" dedi.
Şehit polis memurunun acısını kalbinde yaşadığını ifade eden Çalışkan, “Kardeşimiz ettiği yemine bağlı kalmak uğruna en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Polis teşkilatı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin zor ve bir o kadar da riskli olan görevlerimizi yaparken milli menfaatlerimizi her şeyi üzerinde tutmayı, Türk Milleti’nin polisi olmayı artan bir inançla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ şehit polis memuru için dua etti. Törenin ardından cenaze aracına konulan Nair’in naaşı defnedilmek üzere memleketi Edirne’ye gönderildi.

10 May 2016 - 20:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber