Matematik Çiftliğinde ektiler pazarda sattılar

Urla’nın Bademler Köyü’nde 30 yıllık matematik öğretmeni Tufan Döleneken ve öğretmen eşi Handan Döleneken tarafından kurulan Matematik Çiftliği’nde eğitim gören çocuklar, çiftlikte kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri Bademler Pazar Yeri’nde satarak ilk paralarını kazandı

MATEMATİĞİN her alanda olduğunu anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Döleneken, çocukların pazarda, evde ve her yerde matematiğin var olduğunu gördüklerini ifade etti. 
 Ezberci eğitim yerine matematiği sevdirerek eğitimi veren Matematik Çiftliği, verdiği bilimsel eğitimin yanı sıra eğitime gelen çocuklara peynir, yoğurt yapımı ve sebze meyve yetiştirme gibi hayatın her alanıyla ilgili eğitimleri de veriyor. Eğlenerek matematik öğrenmeyi sağlayan 30 yıllık matematik öğretmeni Tufan Döleneken, çocukların gerçekleştirdiği faaliyetin oldukça fazla ilgi gördüğünü söyledi.
 Matematiği "kabusö olmaktan çıkararak eğlenceli bir oyun haline getirdiklerini ve bunun yanı sıra sebze meyve yetiştirme tekniklerini de öğrettiklerini ifade eden Döleneken, "Öğrencilerimiz yetiştirdikleri ürünleri Bademler Pazar’ında satışa sundu. Pazara gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hem eğlendiler, hem de ticaret yapmayı, para kazanmayı öğrendiler. Bunu yaparken matematiğin hayattaki yerini önemini daha iyi kavradılar" dedi. 
 KENDİ PARALARIYLA ALDIKLARI KÖFTENİN TADINA DOYAMADILAR 
 Sosyal aktivitelerin çocuk psikolojisi üstünde olumlu etki yarattığına dikkatleri çeken Döleneken, matematiğin korkulacak kadar zor bir alan olmadığını anlatmaya çalıştıklarını açıkladı. Bademler Köyü’ndeki Matematik Çiftliği’nin Yaz Okulu Programı’nda müzik, yüzme, basketbol gibi farklı sosyal aktiviteleri de gerçekleştirdiklerini dile getiren Döleneken, "Çocuklarımız çiftliğimizde sadece matematik öğrenmiyor; oyunlar oynuyor, ağaçlarla, hayvanlarla içiçe bir ortamda sebze-meyve topluyor, havuzda yüzüyor. Topladıkları sebze ve meyveleri pazarda satarak kendi kazandıkları parayla köfte-ekmek yediler ve kendi kazandıkları parayla yedikleri köftenin en lezzetli köfte olduğunu söylediler" dedi. İlköğretim ve lise düzeyinde her yaşa yönelik 3 haftalık yaz okulu programları olan Matematik Çiftliği’nde İzmir’den Bademler’e servis aracı imkanı bulunuyor, ayrıca öğrenciler bungalow evler ve ya çadırda da kalabiliyor.

29 Haz 2016 - 11:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber