Liman faciasına 1 milyon 400 bin TL tazminat

Tekirdağ Limanı'nda feribottan indikten sonra iskeleden denize düşen otomobildeki 4 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu açılan davada karar verildi. Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından verilen 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı

TEKİRDAĞ

Limanı'nda bir otomobilin feribottan indiği sırada iskeleden denize düşmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili karar verildi. Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından verilen 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı. 2012 yılında meydana gelen kazada evlilik hazırlığı yapan Mustafa Gülhan ve Selvi Eriş’in anne ve babaları Ahmet Gülhan (51), eşi Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve eşi Aysel Eriş (49) hayatını kaybetmişti. Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne 2013 yılında Mustafa Gülhan, Selvi Eriş, Bilal Eriş, Ümit Eriş, Esra Gülhan ve Hülya Gülhan 3 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı. Tekirdağ İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı ve 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı.

Tekirdağ İdare Mahkemesi’nde görülen davanın ardından açıklama yapan müşteki Avukatı Necip Bağırsakçı, “Tekirdağ’da yaşanan elim hadise hizmet kusuruna dayalı bir olaydı. Bandırma’dan kalkan bir feribot Tekirdağ eski iskelesindeki çürük bir iskeleydi bu. Burada 4 canın yitirilmesi nedeniyle bir hizmet kusurunun olup olmadığı savcılıkça soruşturma konusu yapıldı. Burada bir ışıklandırmanın olmadığı, yön gösterici levhaların olmamasından dolayı aracın denize düşmesi, bu elim kazanın meydana gelmesine sebep oldu. Biz de geride kalan insanların bu manevi acısını dindirmeye yönelik Tekirdağ İdare Mahkemesi’nde tam yargı davasını açtık ve 3 milyon TL olarak talep etmiştik. Ancak mahkeme takdirini 1 milyon 400 bin manevi tazminata hükmetti. Liman müdürü ağır ceza mahkemesinde ceza aldı. Bu emsal niteliğinde, bir dosyada verilen en yüksek manevi tazminat miktarıdır. Bu daha sonraki davalar için emsal niteliğindedir” dedi.

20 Oca 2016 - 15:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber