Kurban Fiyatları

Kurban bayramı giderek yaklaşıyor. 24 Eylül Perşembe günü bayram arifesine uyanacağız. Bu gün yarım gün tatil. Yani yaklaşık 4,5 gün boyunca bayram tatilinde olacağız.

Kurban bayramı giderek yaklaşıyor. 24 Eylül Perşembe günü bayram arifesine uyanacağız. Bu gün yarım gün tatil. Yani yaklaşık 4,5 gün boyunca bayram tatilinde olacağız.

Kurban bayramı yaklaşırken kafalarda oluşan, nerden kaça nasıl alırım sorusunun cevabı yavaş yavaş netleşmeye başladı. 2015 kurban fiyatları yaklaşık olarak belli gibi aşağıda Hayvan.im web sitesinden alınan bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Küçük baş hayvan 600 - 1200 TL arası
Düve 4000 -6000 TL
Tosun 10000 - 12000 TL

Geçen seneye göre artışa geçen fiyatların en büyük sebebi ülkemizde hayvancılık sektöründeki üretimin gerilemesi. Geçen senelere
büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta üretim düştüğünden dolayı bu sene kurbanlar biraz daha yüksek fiyata alıcı buluyor. Tüketiciler bu konudan şikayetçi olsada üreticiler bu sene satışlardan ümitli. Kurbanlık hayvanların alımı için belediyelerin gösterdikleri alanda satış yapacak olan üreticiler satışlara çok öncesinden başlayacaklar

Diyanet’in bu sene vekelat ile kurban kesim bedelini olarak yurt içinde 625 yurtdışında 450TL olarak belirledi.

Ek olarak şunu belirtmekte de fayda var bu sene içinde kurbanlar belediyelerin tahsis edildiği yerler dışında kesilemeyecek. Bu sayede şehirlerde beldelerde oluşabilecek kötü kokuların ve artıkların önüne geçilmek isteniyor.

Ayrıca her sene kurban bayramında kaçan ve etrafa zarar veren hayvanlar böylece engellenmiş olacak.

#

23 Ağu 2015 - 10:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber