Kılıçdaroğlu: Geleneğimizde kan dökmek yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim geleneğimizde kan dökmek yoktur, sevgi, hoşgörü vardır. Biz meydanlara demokrasi için çıkarız. Onların elleri kanlıdır. Onlar özgürlük, hukuk isteyenleri susturmak isterler. Bedeli kan bile olsa meydanlara çıkacağız” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Örgütü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporBayramı nedeniyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, gençlerle beraber olmanın dünyanın en güzel işi olduğu ifade etti.
Güçlü bir geleceği ancak gençlerle beraber oluşturulabileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, “O nedenle Mustafa Kemal Atatürk ülkenin geleceğini sadece gençlere emanet etti. 19 Mayıs 1919 Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir tarihtir. Mustafa Kemal ve arkadaşları Anadolu’yu dolaştılar, mandayı reddettiler. Mandayı Mustafa Kemal’in önderliğinde hep birlikte reddettik. Demokraside geldiğimiz noktada bir konuya değineceğim. 4 Mayıs’ta saray darbesi yapıldı. Yüzde 49,5 oy alan bir partinin genel başkanına istifanı ver, verdi dilekçeyi ve kapının önüne konuldu. Kendisine oy veren 23 milyon 600 bin kişinin oyunu dikkate alamayan sadece bir kişinin tercihi ile başbakanlık koltuğunu bırakan birisi bu ülkeye demokrasiyi getiremez. Önce düşük profilli adam lazım dediler, sadece ve sadece Saray’dan gelen telkinlerle ülkeyi yönetecek birini aradılar. Hani demokrasi? O Nedenle bunlar bu ülkeye demokrasiyi getiremez” dedi.
“BİZİM GELENEĞİMİZDE KAN DÖKMEK YOKTUR”
Özgürlükçü demokrasiyi bu ülkeye getirecek gençlerdir diyen Kılıçdaroğlu, “Serveti ağır, profilli düşük biriyle karşı karşıyayız. Asıl sorumluluğu yüklenen kişinin düşük profilli olması daha önce yaşanmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir şey ile karşı karşıyayız. Onun için özgürlükçü demokrasi için mücadele edeceğiz. Bedel varsa ödeyeceğiz. Bizim geleneğimizde kan dökmek yoktur, sevgi, hoşgörü vardır. Bizim geleneğimizde kadın-erkek eşitliği vardır. Biz meydanlara demokrasi için çıkarız. Düşünce, özgürlüğü için çıkarız. Onların elleri kanlıdır. Onlar özgürlük, hukuk isteyenleri susturmak isterler. Bedeli kan bile olsa meydanlara çıkacağız. Eğer bir bedel ödemek varsa o bedeli önce ben ödeyeceğim” şeklinde konuştu.
“ON BİNLERCE GENÇLE ATATÜRK’ÜN HUZURUNA GİTTİK”
“Sosyal demokrasiyi bu ülkeye CHP getirdi” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Özgürlükçü demokrasiyi de getireceğiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu CHP'nin sorunu değildir. Bütün insanların ortak sorunu olmalıdır. 17 milyonun yoksul olmasını istemiyorsak, özgürlükçü demokrasiye ihtiyacımız var. Bize yürüyemezsiniz dediler yasak getirdiler. Biz yasağın karşısında boyun eğer miyiz? İstedikleri kadar yasak getirsinler on binlerce gençle Atatürk’ün huzuruna gittik. Biz yasağın karşısında boyun eğmeyiz. Ve şunu söyledik. Biz çağdaş uygarlığın ötesine taşımak için bilime, medyanın özgürlüğüne önem veriyoruz. Bunun için çağdaş uygarlık temel hedefimiz. Onların yasaklarını asla takmayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz. Analar ağlamasın dediler, ağlamayan ana kalmadı. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. Çünkü sorunun çözümü tam demokrasi ve özgürlükte yatıyor.”
Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından CHP’ye katlan gençlere parti rozetlerini taktı.

19 May 2016 - 20:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber