Kaçırmadılar: 2 günde 100 PKK'lı öldürüldü

Dağlıca saldırısından sonra Kuzey Irak’a kaçan teröristler, önceki akşam sınır ötesi operasyon yapan bordo bereliler tarafından izlendi. Yaklaşık 160 Bordo Bereli, teröristlerin koordinatlarını belirledi. Ardından belirlenen hedeflere, 53 uçağın katıldığı hava operasyonu başlatıldı. Uçakların Kuzey Irak’ta çok sayıda PKK kampını da bombaladığı, ilk günkü operasyonla birlikte yaklaşık 100 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde sisli havada pusu kurarak 16 askeri şehit eden PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek ve yerlerini tespit etmek için ‘bordo bereli’ olarak bilinen ve Özel Kuvvetler’in önceki akşam karadan Sınır ötesi operasyonla Kuzey Irak’a girdiği ve birkaç saat kaldığı öğrenildi. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler’in uzatılan Irak ve Suriye tezkeresine dayanarak Kuzey Irak’a girdiği bildirildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bölgeye havadan indirilmiş olan yaklaşık 160 bordo bereli, hain saldırıyı gerçekleştirenler arasında yer aldıkları belirlenen ve 20 kişiden oluşan 2 terörist grubu takibe başladı. Grubun Kuzey Irak’a kaçması üzerine bordo bereliler de sınır ötesine geçerek teröristlerin peşine düştü. Özel Kuvvetler, olumsuz hava koşullarına rağmen birkaç saat Kuzey Irak içlerinde kaldı; terörist grupların bulunduğu yerlerin koordinatlarını belirleyip, hava taarruzları için gerekli işaretlemeleri yaptı.

Özel Kuvvetler’in Kuzey Irak’tan ayrılmasından sonra Türk Hava Kuvvetleri’ne ait toplam 53 uçağın katıldığı ve altı saat süren hava operasyonu başlatıldı. Önceki gece saat 23.00’te başlayan ve dün sabaha karşı 05.00’e kadar aralıksız süren operasyona 35 ‘Savaşan Şahin’ F-16 ile ‘Terminatör’ olarak bilinen 18 F-4 2020 savaş uçağı katıldı. İşaretlemenin yapıldığı yerlerde bulunan 20 kadar terörist lazer güdümlü bombalarla etkisiz hale getirildi. Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap’taki PKK kampları da güdümlü bombalarla vuruldu. Buralarda 20 hedefe 130 bomba atıldı. İlk telsiz konuşmalarından 60 kadar teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşıldı. Askeri kaynaklar, örgütün vuruldukları yerlerde bırakıp kaçtığı teröristler de dikkate alındığında iki gün içinde yaklaşık 100 kadar PKK’lının etkisiz hale getirildiğinin tahmin edildiğini söylediler.

09 Eyl 2015 - 13:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber