Jandarmadan yeni yıl öncesi sahte alkol denetimi

Yaklaşan yeni yıl öncesi Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Ula İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından turistik Akyaka Mahallesindeki bar, restoran ve alkollü ürün satılan marketlerde denetim yapıldı

AKAYAKA 

mahallesinde Azmak kenarında bulunan alkollü ürün satışı yapılan balık işletmelerinden başlanan denetimlere iki ayrı ekip katıldı. Ula İlçe Jandarma Bölük Komutanının da hazır bulunduğu denetimlerde İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri işletmelerdeki alkol şişelerinin üzerindeki bandrolleri ve faturaları kontrol etti. Akyaka Karakol ekipleri de işyerlerinde çalışan personelin kimlik bilgilerini sorguladı.

Denetimler akşam saat 20.00’da başlarken, gece saat 23.00’a kadar devem etti. Denetimlerde, kış sezonunda açık olan barlar ve alkollü ürün satışı yapan marketlerde sahte ve bandrolsüz alkol denetimi yapıldı. Yaklaşık 20 işletmede denetim yapılırken, kaçak, sahte ve bandrolsüz ürüne rastlanmadı. Akyaka Mahalle Muhtarı Feridun Özsoy, denetimler nedeniyle Jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Özsoy, “Son aylarda kaçak ve sahte alkol Türkiye’nin gündeminde. İstanbul’da sahte alkol nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Önümüzdeki günlerde yeni bir yıla gireceğiz. Yeni yıl öncesi Jandarma ekiplerinin yaptığı denetimler çok önemli. Jandarma teşkilatına vatandaşlarımızın can güvenliğinin yanında, sağlık açısından da verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu tür denetimler buradaki eğlence mekanlarında yeni yıla girecek vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok önemli. Denetimlerde hiçbir şey çıkmasa bile caydırıcı oluyor. Akyaka turistik bir mahalle olması nedeniyle yaşanacak en küçük bir olumsuzluk turizm sezonunu etkiliyor” dedi.

30 Ara 2015 - 09:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber