'İşsizlik azalıyor'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, işsizlik oranının Mart 2016'da yüzde 10,1’e gerilediğini söyledi

KALKINMA Bakanı Elvan, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart 2016 İşgücü İstatistikleri’ni değerlendirdi. TÜİK’in açıkladığı verilere göre işsizlik rakamlarının düşüş eğilimini sürdürdüğünü belirten Elvan, “Yılın ilk çeyreğinde gelen yüzde 4,8’lik büyüme verisinin ardından Mart ayına ilişkin işgücü istatistikleri de oldukça olumlu geldi. Düşüş eğilimini sürdüren işsizlik oranı Mart’ta yüzde 10,1’e geriledi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam istihdam 1 milyon 40 bin kişi arttı” dedi. Mevsim etkisinden arındırılmış verilere göre Mart döneminde işsizlik oranının bir önceki döneme göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,7 olarak kaydedildiğini ifade eden Elvan, şöyle devam etti: “İşgücüne katılma oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 51,8 seviyesinde gerçekleşmiştir. İşgücüne katılma oranının artmasına karşın işsizlik oranında azalış gerçekleşmesi olumlu bir gelişmedir. Mevsimsel düzeltilmiş veriler incelendiğinde toplam istihdam bir önceki aya göre 180 bin kişi artmıştır. Tarım istihdamı 21 bin kişi azalırken, tarım dışı istihdam 200 bin kişi artış kaydetmiştir. Tarım dışı sektörler incelendiğinde sanayi, inşaat ve hizmetler istihdamının sırasıyla 19 bin, 42 bin ve 140 bin kişi arttığı görülmektedir.”
‘TAHMİN EDİLENDEN DAHA DÜŞÜK SEVİYEDE’
Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranında ardışık 5 dönemlik azalışın 2016 yılında işsizlik oranında azalma yaşanacağına işaret ettiğini kaydeden Bakan Elvan, “İşsizlikteki bu iyileşme 2015 yılı son çeyreği ile 2016 yılı ilk çeyreğinde gözlenen olumlu büyüme performansının bir yansımasıdır. Bu gelişmeler, Orta Vadeli Program’da (2016-2018) 2016 yılı için yüzde 10,2 olarak tahmin edilen işsizlik oranının yıl genelinde daha düşük bir seviyede gerçekleşeceğine dair güçlü işaret sunmaktadır. Ayrıca bu gelişmeler, Türkiye gibi genç nüfusa bağlı olarak işgücünün hızla arttığı bir ülkede işsizlik oranını aşağı çekmek için yapısal politikaların yanı sıra güçlü büyüme dinamiğinin önemine işaret etmektedir" ifadelerini kullandı.

15 Haz 2016 - 22:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber