İş adamını kaçırıp silah zoruyla çek ve senet imzalattılar!

Erzurum’da kaçırılıp kendine silah zoruyla çek ve senet imzalattırıldığını, soyundurulup video kaydının yapıldığını iddia eden AK Parti Horasan Eski İlçe Başkanı iş adamı İlhami Yılmaz, polise giderek şikayette bulundu

İŞ adamı İlhami Yılmaz, kendini kaçıranların bölücü terör örgütü adını kullanarak organize suç örgütü çetesi oluşturduklarını ileri sürdü.
Olay geçtiğimiz 10 Haziran tarihinde meydana geldi. Horasan’da ticaretle uğraşan ve bir dönem AK Parti kurucu ilçe başkanı olarak görev yapan, iş adamı 7 çocuk babası İlhami Yılmaz, kaçırıldığını belirterek İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. 
Şüpheli şahısların kendisine işkence yapıp, silah zoruyla çek ve senet imzalattırdıklarını öne süren İlhami Yılmaz, emniyet ve savcılığa verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:
“10 Haziran günü iftardan sonra kendisine daha önceden kereste satmış olduğum ve Sarıkamışlı olarak bildiğim M.Ç., telefonla aradı beni. Bende kendisine işyerinde olduğumu ve buradan almasını söyledim. 15 dakika sonra M.Ç., gelip otomobille aldı. Çay içip kerestenin fiyatını konuşacaktık. M.Ç., telefonla birileriyle konuşuyordu. Otomobili Ağrı yoluna doğru sürdü Tahir Hoca Köyüne doğru hareket etti. Daha sonra başka bir otomobilde gelerek aracın önünü kesti ve içerisinden yüzü kapalı bir şahıs elindeki tabancayı bana doğrultarak aşağı inmemi söyledi. Ben ne oluyor burada dediğim esnada arabadan birinin yüzü kapalı iki şahıs daha inerek beni aşağı indirmeye çalıştılar. Arabadan inen ve yüzü kapalı olan şahıs benim daha önceden ilçeden tanıdığım T.A., idi. Beni kaçırdılar. Beni niye kaçırıyorsunuz? diye sorduğumda Tayyip’in köpeği seni örgüte götürüyoruz. Örgüt senin cezanı verecek. Sen Tayyip’in köpeğisin, AK Partiye nasıl çalıştıysan bize de öyle çalışacaksın diyerek sürekli kafama vurarak gözlerimi kapattılar bezle. Telefonumu alarak bataryasını çıkardılar. Bir köye götürdüler ve burada örgütün 500 milyar bana ceza kestiğini söyleyerek tabancayı kafama dayayıp çek ve senet imzalattılar. Çek, senet işleri bittikten sonra bana soyun dediler. T.A., ve M.Ç., bana soyunduktan sonra oyna diyerek oynattılar ve o sırada yüzü kapalı şahıslardan uzun boylu olan elindeki cep telefonu ile T.A.’da küçük bir fotoğraf makinesiyle benim görüntümü çekmeye başladılar ve yaklaşık 5 dakika görüntümü çektiler. Daha sonra bana üzerini giyin deyip giyindikten sonra tekrar gözlerimi bağladılar. Arabaya yeniden bindirdiler. Horasan’a geri getirip bıraktılar.” 
Sahur vakti serbest kaldığını ve hemen polise giderek şikayette bulunduğunu belirten İş adamı İlhami Yılmaz, “Bunlar terör örgütüyle işbirlikçi organize suç örgütü çetesi. Horasan’da benim dışında 5-6 kişiyi kaçırıp zorla senet imzalatmışlar. İnsanlar korkusundan şikayetçi olamıyor.” dedi. 
Öte yandan olay güvenlik güçlerinin asayiş olayları bültenine 'yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ ve ‘tehdit’ suçu olarak yansıdı. Asayiş bülteninde, "İş adamı İ.Y., saat 02. 30 sıralarında Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kendisini kaçırıp zorla senet imzalatan iki kişi hakkında şikayette bulundu. İ.Y., ifadesinde kendisini M.Ç., ve T.A.’nın kaçırıp alıkoyarak zorla adına borç olarak bir tanesinin 120 bin diğerinin ise 420 bin TL olan çek senet imzalattıklarını belirtti." denildi. 
Tahkikat kapsamında polis ‘yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ ve ‘tehdit’ suçundan iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

18 Haz 2016 - 12:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber