'İntihar değil cinayet!'

Öğretmeninin cinsel saldırısından sonra intihar eden Cansel Buse'nin ardından, Kayseri'deki 29 sivil toplum kuruluşunun kadın üyelerinden oluşan 'Kadın Platformu' toplanarak, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı

KAYSERİ Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Avukat Kadriye Aktaş Peker, basın açıklamasında 'Sözün bittiği yer' olarak tanımlanabilecek bir noktaya geldiklerini söyledi. Peker, Özgecan Aslan olayı ardından, kadına yönelik şiddet ve cinsel istismarla ilgili toplumda bir duyarlılık oluştuğunu, kadına uzanan ellerin kırılmasını umutla beklerken yeni şiddet haberleriyle hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Peker, "Ergen çağına giren bir öğrenci, içerisinde bulunduğu yer, ortam veya duygusal gelişim sebebiyle, öğretmenine karşı duygusal ve davranışsal bir tutum içine girse dahi, burada onu bertaraf etmesi gereken, ona öğrenci, kendisinin ise öğretmen olduğunu hatırlatması gereken kişi öğretmendir" dedi.

Kadriye Aktaş Peker, son olay nedeniyle bütün öğretmen veya eğitim kuruluşlarının töhmet altında bırakılamayacağını, okul-aile birlikleri ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

CHP'LİLER KARANFİL BIRAKTI

Kayseri'de öğretmeninin cinsel istismarına uğraması üzerine babasının tabancasıyla yaşamına son veren lise öğrencisi Cansel Buse için, CHP Kayseri kadın Kolları üyeleri, okul önüne karanfil bıraktı.

Merkez Melikgazi İlçesi Kızılırmak Caddesi üzerinde bulunan okulun önüne gelen CHP'li grup adına açıklama yapan Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker, "Özgecanları, Münevverleri unutmadan, peş peşe şiddet, taciz ve tecavüz olayları yaşanmaya devam ediyor" dedi. Peker, toplumsal çöküşümüzün en belirgin göstergesi olan bu olayların son kurbanı, henüz lise yıllarında karşılaştığı utanç olayı sonucu intihar eden Cansel Buse'nin olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Olayın gerçek nedenlerinin kamuoyundan gizlenerek, tecavüz, taciz ve şiddetin önünü alacaklarını zannedenler, neredeyse bu olayları yasal hale getirmişlerdir. Kadın bedeni üzerinden ellerini çekmemekte direnenlere, yine kadınlar gereken yanıtı verecektir. Bu olayların sorumlusu, mini etek giyeni, gece dışarıda gezeni hedef gösterenlerdir. Çocuk, genç kız, kadınların şiddete, tecavüze maruz kalmadığı, hiç kimsenin ölmediği bir ülke dileğimizi tekrarlarken, bu olayın sorumlularının yargı önünde hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyoruz."

CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi avukat Eda Sercan Akdoğan ise, bu tip olayların karartılma, üstünün örtbas edilmesine asla izin vermeyeceklerini anlatırken, "Cezaların arttırılmasını ve asla ve asla hafifletici sebeplerin bu failler için, bu sanıklar için uygulanmamasını ve bu konuda da, parlamentoda tüm partilerin, oy birliğiyle bu yasaların ivedilikle çıkartılmasını istiyoruz" dedi.

23 Şub 2016 - 19:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber