İki grup arasında kanlı takip: 2 ölü, 1 yaralı!

Konya’da kahvehaneye silahlarla ateş açtıkları iddia edilen 3 kişiden 2'si sokak ortasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı

OLAY

, saat 21.30 sıralarında Kerimdede Mahallesi Topraklık Caddesi’ndeki bir kahvehanede başladı. Edinilen bilgiye göre, Muammer Ç., Umut G. ve Mehmet K. akşam saatlerinde daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen bir kahvehaneye gitti. Burada iki grup arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Muammer Ç. (31), Umut G. (28) ve Mehmet K. (27) kahvehaneye ateş ederek 42 DOT 83 plakalı minibüs ile kaçtı. Bu sırada kahvehanede bulunan ve aralarında daha önceden de husumet bulunduğu öğrenilen M.Y. (27), M.E.B. (26), R.Ç.(20) ve İ.Y. (20), 42 CRL 74 plakalı otomobille Muammer Çınar, Umut Gündüz ve Mehmet K'nin arkasından gitti. Şahıslar, Muammer Ç., Umut G. ve Mehmet K’yi merkez Selçuklu İlçesi Küçük İhsaniye Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde pusuya düşürdü. Burada iki grup arasında silahlı çatışma çıktı.

Silahlı çatışmada Muammer Ç. vücudunun çeşitli yerlerinden ve başından kurşunların hedefi oldu. Umut G. ve Mehmet K. ise çatışma yerinden kaçtı. Silahlı çatışmayı duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 acil sağlık ekibi sevk edildi. 112 acil sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından Muammer Ç.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede çatışmanın yaşandığı yerde ve olay yerinin yakınındaki camide çok sayıda boş kovan ve boş fişek bulundu. Çatışma sırasında çevrede bulunan araçlar da zarar gördü.

BİR SAAT ARAYLA İKİ CİNAYET 

Şüpheliler, daha sonra olay yerinden kaçan Umut G.’nin peşine düştü. Şüpheliler, Umut G.’nin Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Orkide Sokak'ta bulunan bir eve gelebileceği ihtimali üzerine Orkide Sokağ'a geldi. Burada şüpheliler ile Umut G. arasında çatışma çıktı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri burada çıkan çatışmada vurulan şahsın Demiryolu Caddesi’nden kaçarak kurtulan Umut G. olduğunu ve hayatını kaybettiğini tespit ederken, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.Umut G.’nin cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

POLİS MERKEZİNE TESLİM OLDULAR

Yaklaşık 1 saat arayla iki cinayet olayına karışan M.Y, M.E.B, R.Ç. ve İ.Y. otomobilleri ile ikinci cinayet mahalline yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne giderek teslim oldu. Şahıslar buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

23 Şub 2016 - 08:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber