HDP’li yöneticiler tutuklandı

İzmir’de molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla eylem yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 22 şüpheliden aralarında HDP’li yöneticilerinde bulunduğu 8’i tutuklandı

İZMİR Cumhuriyet Baçsavcılığı’nın Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında HDP Buca İlçe Başkanı C.A. ve Konak İlçe Başkanı M.K. ile ilçe teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu 22 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında, savcılıkta ifade veren şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 20 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Zanlılardan HDP Bayraklı ilçe yöneticilerinden S.S. ile H.K, D.K, E.G, L.İ, E.T, E.S. ve A.E. tutuklanırken, HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K’nın da aralarında bulunduğu diğer 12 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

23 Mar 2016 - 09:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber