Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

Edirne'nin Keşan İlçesi Devlet Hastanesi'nde 'Hastane Afet Planı' kapsamında gerçekleştirilen, 'olası yangında acil durum tahliye tatbikatı' gerçeğini aratmadı

KEŞAN Devlet Hastanesi'nde, 'Hastane Afet Planı' kapsamında düzenlenen tatbikata Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile sağlık personeli katıldı. Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Hastane Afet Planı Başkanı Op. Dr. Nurettin Alparslan ile Keşan Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Metin Atik koordinasyonunda yapılan tatbikatta, senaryo gereği hastanenin A blok ikinci katında bulunan ameliyathanede yangın çıktı. Verilen alarmın ardından binada bulunan hasta yakınları ve sağlık personeli güvenli şekilde yangın merdiveninden tahliye edildi. Ameliyathanede mahsur kalan 2 hasta sedyeyle yangın merdiveninden indirilip, bahçede bulunan sahra hastanesinde tedavi altına alındı.
PERSONELDEN ALKIŞ
Ameliyat esnasında mahsur kalan bir diğer hasta ise AFAD ekibi tarafından sedyeyle halatlara bağlanarak indirildi ve ambulansla başka bir hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekibi de merdivenle yangının olduğu kata çıkarak, alevlere müdahale etti. Polis ise kordon oluşturarak, çevre güvenliğini aldı. Gerçeğini aratmayan yangın tatbikatı başarıyla sona erdi. Hastane personeli tatbikatın başarısını alkışlayarak kutladı. Nurettin Alparslan,
tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, personele ve katılanlara teşekkür etti. Metin Atik ise "Tatbikat, Keşan’da kurumlar arasında koordinasyonu sağladığımız bir faaliyet. Tatbikatımız her sene olduğu gibi başarılı geçti. Gerçeği aratmayan bir tatbikat oldu" dedi.

21 Eki 2016 - 10:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber