Halk otobüsünde bavul hırsızlığı kamerada

İstanbul’da halk otobüslerinde yolculara ait bavulları çalan hırsız, güvenlik kameralarına yansıdı. Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Beşir, organize bir hırsızlık olduğunu belirterek, otobüse binen vatandaşlardan bagajlarına sahip çıkmalarını istedi

İSTANBUL'DA Merter-Beyazıt hattında sefer yapan halk otobüslerine dadanan bavuy hırsızı, kameralara yakalandı. Özellikle dikkatsiz yolcuların bıraktığı bagajları hedef alan hırsızın ineceği durakta kapı açıldıktan sonra bagajı alarak kayıplara karıştığı görüldü. Zanlının ilginç hırsızlık yöntemi, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. 
Görüntülerde zanlı, elinde mavi bir poşetle otobüsün orta kapısına doğru yönelip inmek için butona basıyor. Daha sonra etrafı kontrol eden zanlı, otobüsün durma anıyla beraber başka yolculara ait çantaları alarak otobüsten iniyor. Zanlının otobüsten inince çantaları yere bıraktığı, otobüs hareket edip uzaklaştığında ise bıraktığı yerden aldığı görülüyor. 
Güvenlik kameralarına yansıyan ikinci görüntüde ise zanlı yine aynı yöntemi kullanıyor. Hırsız inmeden hemen önce kapının yanındaki boşluğa bırakılmış eşyaları alarak otobüsten iniyor.
Hırsızlık mağduru vatandaşlar, yaşananlar ardından polise başvurarak şikayetçi oldu. Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Beşir, ise yolculara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. 
İstanbul'da 3 bin özel halk otobüsü, 2 bin kamuya ait otobüs olduğunu söyleyen Beşir, "Bu araçlara binen yolcularımızın taşıdıkları bagajlara biraz daha dikkat göstermelerini özellikle rica ediyoruz. Son zamanlarda terör hadisesinden dolayı biliyorsunuz şüpheli paketler bayağı bir zaman kaybına sebep oluyor. Burada da organize bir hırsızlık var. Vatandaş araca biniyor. Sahipsiz gördüğü valizleri bir şekilde arabadan götürmek istiyor. Sahibi belirli olmadığı için kimse müdahale edemiyor. Vatandaş inerken valizini arıyor. Bakıyoruz ki bir yolcu indirmiş götürmüş" dedi.

10 May 2016 - 13:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber