Günün karesi: Biri Türk, diğeri Kürt

Trabzon’dan Mardin’e gelin getiren Veysel Ergün isimli Kürt kökenli vatandaş, “Bizlerin birbiriyle hiçbir problemi yok. Bu topraklar hepimizin” dedi. Son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle her ne kadar birçok kentte Türk-Kürt...

Trabzon’danMardin’e gelin getiren Veysel Ergün isimli Kürt kökenli vatandaş, “Bizlerin birbiriyle hiçbir problemi yok. Bu topraklar hepimizin” dedi.
Son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle her ne kadar birçok kentte Türk-Kürt ayrışımı varmış gibi bir algı oluşturulmak istense de, tüm bunlara inat Türkler ve Kürtler birbirleriyle kardeşliklerini pekiştirmek için kız alıp, vermeye devam ediyor.
7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olayları yüzünden Türkiye’nin birçok yerinde bazı gruplar Doğu kökenli insanlara saldırdı. Terörü protesto etmek için yapılan eylemlerde bölgenin otobüsleri hedef alındı. Tüm yaşananlar toplumda her ne kadar endişeye yol açsa da, Trabzon’dan Mardin’e gelin gelen Türk kökenli Esengül Can ile Kürt kökenli Veysel Ergün’ün hayatlarını birleştirmesi, yıllarca birbirlerinden kız alıp, veren Türk ve Kürtlerin yaşananlara inat birbirleriyle kardeşlik bağlarını güçlendirmek için bunu devam ettirdiğini ve endişelerin yersiz olduğunu gözler önüne serdi.

“BİRLİKTELİĞİN EN CANLI ÖRNEĞİ BİZİZ”
Önceki gün Mardin’in Midyat ilçesinde düğünleri yapılan çiftten Esengül Can, artık Kürt kökenli bir eşinin olduğunu ve Midyat’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Beklemediğim bir ortamla karşılaştım. Midyat’ta çok huzurluyum. Buradaki insanlarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Çok olumlu, misafirperver, Kürt ve Türk kardeşliğini yansıtan bir yapıya sahip burası” dedi.
Birlikteliğin ve bütünlüğün en canlı örneğinin kendileri olduğunu ifade eden damat Veysel Ergün, etnik kökenin kimsenin kendi seçimi olmadığını anlattı. Kendisinin Mardin’de doğmayı seçmediği gibi, eşinin de Trabzon’da doğmayı seçmediğini kaydeden Ergün, “Bizi ayrıma götürmeye çalışıyorlar. Son dönemde yaşananlar neticesinde söylenenler doğru değil. Burada en canlı örnek biziz. Karadeniz’den Güneydoğu’ya gelin getirdik. Bir sıkıntımız ve sorunumuz yok. Bu topraklar bizim, hepimizin toprakları” diye konuştu.

“ENDİŞELERİMİZİN YERSİZ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Kızını Midyat’a gelin verdiği için gurur duyduğunu vurgulayan baba Köksal Can, çekinerek geldiği Midyat’ta endişelerinin yersiz olduğunu ve Trabzon ile Midyat’ın arasında fark olmadığını kaydetti.
Doğu ve batı arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söyleyen damadın annesi Fatıma Ergün ise, “Türkiye birdir. Tek bayrak altında yaşıyoruz ve hepimiz kardeşiz” dedi.
(İHA)

14 Eyl 2015 - 10:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber