Geçici mescit tartışması

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde Hacıbaşı Camisi'nin restorasyon çalışması için bir yıl kapalı kalacak olması nedeniyle belediyenin geçici mescit yapmak üzere Mesut Yılmaz Parkı'ndaki ağaç ve oturma gruplarını sökmesi tartışma yarattı

ÇAYELİilçe meydanında yer alan Hacıbaşı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alındı. Bir yıl devam edecek çalışma süresince ibadete kapanacak caminin yakın çevresinde mescit yeri için arayışa başlandı. Çayeli Belediyesi, mescidin Mesut Yılmaz Parkı’na yapılmasına karar verdi. İş makinelerinin girdiği park alanında bazı çam ağaçları söküldü, oturma grupları kaldırıldı. Park içerisine prefabrik malzeme ve tuğladan 150 metrekarelik geçici mescit yapımına başlandı.

CHP İLÇE BAŞKANI: ÇEVREDE 2 CAMİ VARKEN BUNA GEREK YOKTU

CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, park alanında başlayan çalışma sonrası belediyeyi aradığını ve parkta ne yapıldığını sorduğunu belirterek, "Bitince görürsünüz" yanıtını aldığını söyledi. İlçenin tek parkına mescit yapılması kararının yanlış olduğunu dile getiren Kadıoğlu, “50 metre ileride boş bir alan var. Mescidi orada yapabilirlerdi. 200 metre mesafede 2 cami var. En son düşünülecek yere mescit yapıyorlar. Park alanı zaten küçük bir yer. Sağımızda solumuzda 2 cami varken buna gerek yoktu" dedi.

VATANDAŞLARIN KİMİ DESTEKLEDİ, KİMİ ELEŞTİRDİ

Bazı vatandaşlar caminin ibadete kapatılması nedeniyle mescit ihtiyacının oluşacağını belirterek uygulamaya destek verirken bazıları da yakın çevrede camiler varken parkın kapatılmasına tepki gösterdi.

ÇAYELİ BELEDİYE BAŞKANI: İSTİŞARE İLE KARAR VERDİK

Çayeli Belediye Başkanı Ak Partili Atilla Esmen ise, caminin restorasyonu nedeniyle geçici mescit ihtiyacı oluşacağını göz önüne alarak yer arayışına girdiklerini ve yenilenmesi planlanan park alanına karar verdiklerini belirtti. Esmen, “Park projesini hayata geçireceğimiz süreye kadar geçici mescit hizmetinin de süresi dolmuş olacaktı. İlçemiz dini değerler konusunda duyarlıdır. Esnafın yüzde 80’i bu çevrede. Onlara yardımcı olmak için mescidi bu alana geçici olarak inşa edeceğiz. Eleştirenler olabilir. Burada olmasaydı az daha ileride olsaydı diyenler olabilir. Herkesin görüşüne saygılıyız. Ancak bu geniş bir kitle ile istişare sonucunda alınan bir karardır" ifadesini kullandı.

23 Oca 2016 - 17:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber