Erdoğan'a şiveli pankart

Güngören Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 'Hamsi ve Kültür Festivali'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak hazırlanan, “Reyis; Habu uşaklar senu kimselere yedurmez” yazılı dev pankart dikkat çekti

GÜNGÖREN Rizeliler Derneği’nin Güngören Belediyesi katkılarıyla hazırladığı 4 günlük kültür ve hamsi festivalinin açılışı gerçekleştirildi. Rize ve Karadeniz kültürünü tanıtmak amacıyla hazırlanan festivalde yöresel kültürleri ve tatları tanıtan stant açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında horon oynayan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival’de ayrıca Rizeli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunularak Rize şivesiyle hazırlanan “Reyis; Habu uşaklar senu kimselere yedurmez” yazılı dev pankart dikkat çekti.

 

  “BÖYLE BİR İNSAN BÖYLE BİR KAHRAMAN YETİŞTİRİNCE İNSANLAR ÖVÜNMEK İSTER”

  Açılışın ardından stantları dolaşan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, ”Rize Derneğimizin düzenlediği bizim destek verdiğimiz bir festival. Rize'nin genel kültürünü tanıtıyorlar. Burada ülkenin her rengi var ama gün Rizeliler günü. Böyle bir insan böyle bir kahraman yetiştirince insanlar övünmek ister. Ben arkadaşları tebrik ediyorum. Bu millet reyisi kimseye yedirmedi. O da İnşallah bu millet için çok değerli bir kahraman olarak hizmet etmeye devam edecek” dedi.

 

  “ONA SONSUZ SEVGİM VE SAYGIM VARDIR”

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken Usta şiirini yazan dernek başkanı Nevzat Yazıcı ise, “Ona sonsuz sevgim ve saygım vardır. Hemşehrimiz olarak gurur duyuyoruz. Kendisini çok seviyoruz. Kimseye onu yedirtmeyiz. Cumhurbaşkanımız bizim birtanemizdir. Onun için de oraya resmini astık” diye konuştu.

Öte yandan, festivalin son günü olan Pazar günü, katılımcılara 1 ton hamsi ikram edilecek.

23 Ara 2015 - 15:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber