Emekliye Şubat ayında ek zam müjdesi!

Emekliler şubat ayında ne kadar zam alacak sorusu yanıtını buldu. Meclis Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini kaldırdı. Emekliler Şubat ayında yüzde 10 zam alacak

MECLİS Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini kaldırdı. Milyonlarca emeklinin maaşı Şubat'tan itibaren yüzde 10 daha fazla ödenecek.

 

Milyonlarca emekli bu ay çifte zamlarını hesaplarında gördü. Bu emeklilerden Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenler yeni bir artışa daha kavuştu.

 

YASAYLA KALDIRILDI

Emekli olup Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin maaşlarından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi önceki gün çıkartılan yasa ile kaldırıldı. Yasaya göre; 'köy ve mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar' kapsamındaki Bağ-Kur'lu emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi alınmayacak.

Emekli maaşı hesaplama 2016 dört zam kafaları karıştırdı

 

SÖZ KONUSU PRİM ALINMAYACAK

Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılacak. Vazife malullüğü aylığı almakta olanlardan bu şekilde çalışanlardan da söz konusu prim alınmayacak.

 

YÜZDE ONLUK KESİNTİ KALDIRILACAK

Sosyal Güvenlik Destek Primi kalkınca, hangi statüden emekli olursa olsun, Bağ-Kur'a tabi çalışmaya devam edenlerin aylıklarından yapılan yüzde 10'luk kesinti kaldırılacak. Yani SSK, Bağ- Kur ve memur emeklilerinden halen Bağ-Kur'a tabi çalışanların maaşlarından yapılan kesinti bitecek. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler 87 lira 381 lira arasında gelir elde edecek. Kesintisiz maaşlar Şubat ayı ile birlikte hesaba atacak.

İşsizlik maaşı 2016 ne kadar oldu rekor tutar!

 

MAAŞLAR DEĞİŞTİ

En düşük emekli maaşı (Bağ-Kur tarım) Ocak ayındaki çifte zamla 874 lira 19 kuruşa çıktı. Ancak bu maaşı alan emeklilerden Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam edenlerin eline bu ay yüzde 10'luk kesinti nedeniyle 786 lira 77 kuruş geçti. Böylece emekli 87 lira 42 kuruş gelir artışı elde edecek. En yüksek emekli maaşı da (SSK) Ocak ayındaki çifte zamla 3 bin 814 lira oldu. Bu emeklinin kesinti karı ise 381 lira 40 kuruş olacak.

31 Oca 2016 - 12:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber