Dünyada 40 milyon "modern köle" var

Dünyada 40 milyon kişinin "modern kölelik" kurbanı olduğu, çocuk işçi sayısının da 152 milyona ulaştığı bildirildi

ULUSLARARASI Çalışma Örgütü ve Özgür Yürü Vakfı, Uluslararası Göç  Örgütü ile ortaklaşa, modern köleliğe ilişkin rapor hazırladı.
 
New York'ta toplanan BM Genel Kurulu sırasında yayımlanan 2016 yılına  ilişkin rapora göre, dünyada 29 milyonu kadın ve çocuk olmak üzere 40 milyon  "modern kölelik" kurbanı bulunuyor. Kadınlar, zorla fuhuşta yüzde 99 ve zorunlu  evlikte de yüzde 84'lük kesimi oluşturuyor.
 
Çocuk işçiler en çok tarımda çalıştırılıyor
 
Raporda çocuk işçi konusunda da ayrı bir bölüm oluşturuldu. Buna göre,  dünyada yaşları 5-17 arasında değişen 152 milyon çocuk işçi var. Bunların yüzde  70,9'u tarımda, yüzde 17,1'i hizmet sektöründe, 11,9'u da sanayide çalışıyor.
 
Uluslararası Çalışma Örgütü Başkanı Guy Ryder, yaptığı açıklamada,  "Gönderdiğimiz mesaj çok açık, bu sorunlarla mücadele etme çabalarımızı ciddi bir  şekilde artırmadığımız sürece, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini  gerçekleştirecek bir durumda olamayız." dedi.
 
Özgür Yürü Vakfı Başkanı Andrew Forrest da yaptığı değerlendirmede,  "Hala 40 milyon kölenin olması, bizim için utanç. Son 5 seneki sonuçları göz  önünde bulundurduğumuzda 89 milyon kişinin birkaç gün ila 5 yıl arasında değişen  kölelik uygulamalarına maruz kaldığını görüyoruz." diye konuştu.
 
Forrest, bu durumun dünyadaki ayrımcılılık ve eşitsizlikleri  gösterdiğini vurgulayarak, "Buna son verilmeli. Bu gerçeği değiştirmede hepimize  sorumluluk düşüyor." ifadesini kullandı.

19 Eyl 2017 - 19:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber