Dolandırdıkları kadını ikinci kez arayınca yakalandılar

Bursa'da, telefon açtığı 65 yaşındaki S.S. adlı kadına kendisini polis olarak tanıtarak evde bulunan 28 bin lirasını dolandıran 20 yaşındaki İ.B., evini de satıp parasını kendisine vermesini isteyince yakalandı

BURSA'DA yaşayan S.S. adlı kadına telefon açan bir kişi kendisini polis olarak tanıttı. S.S.'ye kentte gerçekleşen bir kuyumcu soygununda kendisinin de parmak izleri olduğunu söyleyen kişi, evde bulunan paralarını poşete koyup, Kültürpark'ta yerini tarif ettiği bankın altına bırakmasını istedi. Bunun üzerine korkuya kapılan S.S. paraları istenilen yere bıraktı.

BİR GÜN SONRA TEKRAR ARADILAR

Bir gün sonra aynı kişinin tekrar arayıp, soruşturmanın çok daha büyüdüğünü fazla paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyen dolandıcı, S.S.'den bu kez evini hemen satıp parayı kendilerine teslim etmesini istedi. Bunun üzerine şüphelenen S.S. polise haber verdi. Araştırma yapan polis, seri numaralarını aldığı paraları S.S.'ye verip zanlıyı arattı. Paraları nereye bırakması gerektiğini sordurdu. Bunun üzerine polis paraları Gemlik İlçesi'ndeki limanda bulunan bir teknenin üzerine bırakmasını istediği S.S.'yi uzaktan takip etti. Bırakılan paraları alan İ.B. suçüstü yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamasında suçlamayı kabul etmeyen zanlının, olayda kendisinin aracı olarak kullanıldığını söyledi.

Sorgulamasının ardından 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye çıkartılan İ.B., denetimli serbestlık kapsamında adli kontrolle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 Şub 2016 - 15:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber