Doktor tarafından azarlanan yaşlı adamdan ders gibi cevap

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Aile hekiminin odasına girip beklediği için doktor tarafından bir bebek gibi azarlanan ve görüntülerin sosyal medyaya düşmesi ile büyük tepki çeken olayın mağduru 70 yaşındaki Erdoğan Gül, “Ben ona bayan olduğu için saygı gösterdim ama o benim yaşlılığıma saygı gösteremedi ve bana hakaret etti” dedi

KEMALPAŞA ilçesinin Bağyurdu mahallesinde ikamet eden 70 yaşındaki Erdoğan Gül, geçtiğimiz Cuma günü ilaçlarını yazdırmak için Bağyurdu Aile Sağlığı Merkezine gitti. Dışarıda bekleyen hemşirenin içeri girip beklemesini söylemesi üzerine Gül, kapısı açık olan doktorun odasına girip bekledi. Doktorun gelmesiyle neye uğradığını şaşıran Gül, bayan doktor tarafından azarlanıp ve hakaret edilmesi yetmezmiş gibi bir de hırsızlıkla suçlandı. Bir vatandaşın bu olayları cep telefonu ile kayıt altına alması ve sosyal medyada paylaşmasıyla büyük tepki çeken olay sonrası Gül, “Eğer karşımda bir bayan değil de erkek olsaydı bastonu geçirmiştim kafasına. Ben onun bayan olmasına saygı gösterdim ama o benim yaşlılığıma saygı göstermedi” dedi.
HAPLARINI YAZDIRMAK İÇİN GİTTİ YEMEDİĞİ HAKARET KALMADI
Sol tarafından kısmi felç olan üç çocuk babası Erdoğan Gül, ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında doktor ile arasında yaşananları anlattı. Aile doktorları izinli olduğu için başka doktora yönlendirildiğini aktaran Gül, “Bizim aile doktoru izinliymiş. Birsen hanım varmış, gittim ona, daha Sağlık Ocağı’na varmadan önce kanepede iki tane hemşire mi, ebe miydi neydi oturuyorlardı. Dedim erken mi geldim falan filan, yok amca dedi, gir dedi doktor içeride hesabı. Bu sefer dedim ilaç yazdıracaktım tamam dedi yazdır dedi gittim baktım kapı açık doktor yok bende oturdum kanepede 5 dakika sonra falan bu geldi kapı açık ama ben kapıyı kapatmadım. Geldi sen dedi ne hakla buraya giriyorsun kime sordun niye giriyorsun dedi. Benim özel eşyalarım var bir şey kaybolursa senden bilirim diyor senden davacıyım diyor çantası varmış masasının üstünde çantası duruyor. Hemen çantasına baktı gene öyle bir bıraktı. Başhekimin odasına giremezsin de buraya nasıl girersin Baş hekimin odasına giremezmişim açık kapı bulduktan sonra dedim ben girerim. Kapının kilidi var kitlersin kapını kimse giremez. Bana hakaretlerde bulundu çok hakaret etti ben kadın olduğu için bir şey yapmadım. Erkek olsaydı valla bastonu vururdum kafasına. Ben onun kadınlığı için saygı duydum, o benim yaşlılığıma saygı duymadı” diyerek yaşadıklarını anlattı.
“ŞİKAYETTE BULUNACAĞIM”
Erdoğan Gül’ün damadı Recep Turfan ise kayın pederinin hakkını savunacağını ve doktoru şikayet edeceğini söyledi. Yaşlı bir adama saygı gösterilmesi gerekildiğinin altını çizen Turfan, “Bir özürlü insan doktora çıktığı zaman özürlü insan olduğu zaman herkese saygımız sonsuz değil mi? Yaşlı olduğu zaman herkese saygımız sonsuz oradaki doktor bağırmakla, çağırmakla, hırsızlıkla o adamı ne hitapla hırsızlıkla suçluyor. Bunun için ne gerekiyorsa sağlık bakanlığına her tarafa ben başvuracağım. Çünkü bu adam emekli bir adam yaşlı özürlü bir insan kimseye bir şeyi yok” diyerek tepkisini dile getirdi.
GÜL’ÜN EŞİ DE GEÇEN SENE HAKARETE UĞRAMIŞ
İnsanların bu doktordan şikayetçi olduğunu ve herkese böyle hakaret ettiğini söyleyen Hatice Gül, aynı doktor ile geçen sene kendi başından geçen bir olayı da anlattı. İğne vurdurmak için sağlık ocağına gittiğini söyleyen Hatice, “İğne vurur musun, ben ölüyordum panik ataktan, ben dedi iğne dedi vuramam dedi edemem dedi bana küfür etti. Bende seni attıracağım buradan dedim ve söylendim çıktım“ dedi.

22 Haz 2016 - 10:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber