Dışişleri'nden Yunan Bakan'a tepki

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un ifadeleri hakkında açıklama yaptı

BAKANLIK tarafından yapılan açıklamada; Kammenos'un Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile 18 Ocak günkü görüşmesini takiben gerçekleştirdiği basın toplantısındaki ifadelerinin esefle karşılandığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca görüşme sonrasında sarfedilen Türkiye ve Kıbrıs meselesi hakkındaki ifadelerin kınandığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos'un, Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı ile 18 Ocak günkü görüşmesini takiben gerçekleştirdiği basın toplantısındaki ifadeleri esefle karşılanmıştır. Görüşme sonrasında sarfedilen, ülkemiz ve Kıbrıs meselesi hakkındaki temelsiz ve etik dışı ifadeleri kınıyoruz. Türk-Yunan ilişkilerinde ve Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme yönelik olumlu bir havanın hakim olduğu mevcut dönemde, Yunanistan Milli Savunma Bakanı'nın basın toplantısında yaptığı yakışıksız açıklamalar, kendisinin bu olumlu ortamdan rahatsız olduğu izlenimini yaratmaktadır. Yunanistan Savunma Bakanının sorumsuzluk örneği teşkil eden ve ciddiyetten uzak beyanlarını şiddetle reddediyoruz. Yunanistan makamlarının devlet sorumluluğuna uygun davranmalarını ve iki ülke arasında geliştirmeye çalıştığımız işbirliği ortamına zarar verecek açıklamalardan imtina etmelerini bekliyoruz" 

23 Oca 2016 - 17:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber