Çileğe karabiber serperek yiyin! Bakın ne etkisi oluyormuş

Birçok gurme şefe göre çileğin yeni ve en iyi arkadaşı karabiber. Karabiberin buradaki asıl görevi, tuzun ete yaptığı gibi, çileğin lezzetini açığa çıkarmak

BİRÇOK gurme şefe göre çileğin yeni ve en iyi arkadaşı karabiber. Karabiberin buradaki asıl görevi, tuzun ete yaptığı gibi, çileğin lezzetini açığa çıkarmak  Karabiberin buradaki asıl görevi, tuzun ete yaptığı gibi, çileğin lezzetini açığa çıkarmak. Yani çileğe karabiber eklerseniz, tadını tatlıya çevirir.
KARABİBER, ÇİLEĞE NEDEN BÖYLE BİR ETKİ YAPIYOR?
En olgun çilekler bile biraz ekşidir. Karabiber, zıtlık oluşturarak çileğin tadını eşitliyor. Limon, greyfurt gibi ekşi meyveler ise böyle bir kullanım için uygun değildir.
NASIL HAZIRLANIR?
Çileği ortadan ikiye bölün. Üzerine biraz karabiber öğütün ve o şekilde yiyin. Daha değişik bir tarif isterseniz, karabiberli çilek reçeli, veya dondurma yapabilirsiniz.

07 Eyl 2015 - 19:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber