Çavuşoğlu tekrar Türkiye'de buluşmayı önerdi

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf,  Türkiye'nin D-8 dönem başkanlığı süresinde örgütü daha etkin hale getirebileceğini belirterek, "Türkiye, D-8'e üye diğer ülkelerle kıyaslandığında çok daha büyük" dedi

Haber: Alper KUTAY

HOCA Muhammed Asıf, Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı Konseyi'nin 17. oturumunun ardından açıklama yaptı. Asıf, düzenlenen konsey oturumunda AlanyaDışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu'nun gelecek yıl tekrar  Türkiye'de bir araya gelinmesi yönünde öneride bulunduğunu anlattı. İslam ülkelerindeki sorunlara değinen Asıf, Müslümanların dünya genelinde farklı coğrafyalarda etnik temizlik ve soykırımla karşı karşıya olduğu ve Müslümanların hedef alındığını vurguladı. Asıf, "Filistin, Keşmir ve Arakan gibi farklı bölgeler çok ciddi zulümlere maruz kalıyor. Bazı Müslüman ülkeler korkunç trajediler yaşıyor. Teşkilat, bu konularla ilgilenmeye devam etmeli. D-8 Teşkilatı Sekreterliği'nin, örgütün görev ve yetkilerini genişletme konusu üzerine çalışması yönünde öneride bulunuldu" diye konuştu.

20 Eki 2017 - 17:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber