Çarpıcı araştırma! Sperm şart ama...

Üremenin şartı spermin yumurta hücresiyle birleşmesi olarak bilinirken, İngiltere’deki Bath Üniversitesi tarafından yapılan bir deneyde yumurta olmadan cansız bir fare embriyosuna sperm enjekte edildi

BURADAN doğan iki yavru fare büyüdü ve kendi çocuklarına sahip oldu. Bu deney gelecekte kadınlar olmadan üremenin mümkün olabileceği iddiasını gündeme getirdi. Daha önce bilim dünyasında sperm olmadan dişi yumurtalar embriyolara çevrilmiş ancak embriyolar birkaç gün içinde ölmüştü. Nature Communications adlı dergide yayınlanan çalışmanın başındaki isim Dr. Tony Perry, embriyonun da kadın yumurta hücresi olmadan oluşturulabilmesinin gelecekte mümkün olabileceğini ifade etti.

BİYOLOJİK EBEVEYN İKİ ERKEK OLABİLİR

Perry, spekülatif senaryolara göre kadın hücresi olmadan da spermin bir deri hücresini döllemek üzere kullanılarak, iki erkeğin bir bebeğin biyolojik ebeveynleri olabileceğini kaydetti. Dr. Perry, “Bizim araştırmamız, sadece yumurtanın spermle döllenmesi halinde bir memeli doğumunun olacağını söyleyen 19. yüzyıldan kalma dogmaya meydan okuyor” diyerek kaydettikleri aşamayı vurguladı. Araştırmaya fon sağlayan İngiltere’deki Tıp Araştırma Konseyi’nden Paul Colville-Nash, şimdilik uzak olsa da bu yöntemin gelecekte kısırlığın tedavisinde kullanılabileceğini kaydetti.

15 Eyl 2016 - 12:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber