Başkanlık teklifi 15 güne Meclis’te

Başbakan Binali Yıldırım’ın kısa süre içinde Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi ziyaret etmesi, hemen ardından da Anayasa değişikliği teklifinin Meclis’e sunulması bekleniyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti’nin başkanlık sistemi konusundaki ısrarını sürdürecekse teklifini TBMM’ye getirmesi gerektiği yönündeki açıklamasından sonra, iktidar partisi hızla hazırlıklara başladı. AK Parti bütçe görüşmeleri öncesinde anayasa değişikliği teklifini Meclis’te görüşmeyi hedefliyor. Bahçeli’nin başkanlık sistemi konusunu değerlendiren Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop şöyle konuştu: “Sayın Bahçeli’nin açıklamaları, anayasa ile ilgili tartışmalarda yeni bir perde açtı. Konuşmanın tümüne baktığımızda özellikle hükümet sistemi tartışmalarının bir şekilde sonuca bağlayacak hamleye MHP’nin hazır olduğunu ifade etmek istiyorum. AK Parti’nin teklifinde ısrarlı olması halinde referanduma sunulmasının önünü açacak bir Meclis tablosu ile ilgili umut verici konuşmaydı. Böyle bir durumda zaten bizim hazırlığımız var. Yeniden değerlendirip gözden geçirip Meclis’e sunarız. Bu çalışmanın çok fazla uzun süreceğini düşünmüyorum. 15 gün içinde netleşecek bir çalışma olur.” Şentop, başkanlık sisteminin 50 yıldır tartışma konusu olduğunu, Bahçeli’nin de dediği gibi artık bu tartışmanın kapanması gerektiğini belirterek, “Nihai olarak tartışmayı sona erdirmenin tek yolu var: Referandumda milletin karar vermesidir. Ya bunu destekleyen bir karar olur ya da millet ‘hayır, mevcut sistemden memnunum der’ böylece tartışma kapanmış olur” dedi.

14 Eki 2016 - 11:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber