Başbakan'dan 'Yenikapı Genelgesi'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti teşkilatlarına yarın yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne yönelik genelge gönderdi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ilişkin AK Parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede, şu ifadeler yer aldı:  “Milletimizin 15 Temmuzdan buyana millet iradesi adına verdiği şanlı ve onurlu mücadelenin ardından demokrasi destanımızın şahikası mahiyetinde gerçekleşecek olan 7 Ağustos İstanbul Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin hedeflenen amaca ulaşabilmesi için tüm teşkilat yöneticilerimizin aşağıdaki hususlara azami derecede dikkat etmeleri hayati bir önem arz etmektedir.
Yapılacak mitingin, şehitlerimizi anma ve demokrasimizi taçlandırma mitingi olduğu bir an dahi unutulmayacak, ruh ve beden birlikteliğini sağlamak esas amaç olacaktır. Bu mitingin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirildiği bilinciyle hareket edilecek, Devlet-Millet kaynaşmasının milletimizin bağrında alacağı şeklin, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olacağı unutulmayacaktır.
Milli şuurumuzun nişanesi olarak, sadece şanlı bayrağımız dalgalandırılacak bayrağımızdan başka hiç bir parti bayrağı, flama, döviz kullanılmayacaktır. Yapılacak miting partiler üstü milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek, AK Partili olma şuuru, ahlak ve adabına harfiyen riayet edilecektir.
Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ruhu her an meydana hakim kılınacaktır. Hiçbir provokasyona, kışkırtmaya, tartışmaya fırsat verilmeyecek, ortak ruh iklimini bozabilecek her türlü hareketten uzak durulacaktır.
AK Parti teşkilatlarımızın bütün kademelerinde yer alan her fert Demokrasi ve Şehitler Mitinginin amacı doğrultusunda gerçekleşmesi için görevlendirildiğini asla unutmayacaktır.
İmanımız ve inancımız şudur ki: Şehitler ölmez vatan bölünmez. Her şey Türkiye İçin. Allah Yar ve yardımcımız olsun.”  

06 Ağu 2016 - 22:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber