Askerde çarşı izninde kaybolan oğlunu arıyor

Bilecik'te vatani görevini yaptığı sırada çarşı iznine çıktıktan sonra birliğine geri dönmeyen Mehmet Kurnaz'ın babası her yerde oğlunu arıyor

BİLECİK İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkıp ardından birliğine dönmeyen Mehmet Kurnaz'dan 48 gündür haber alınamıyor. Oğlunun akıbetinden endişe eden gözü yaşlı baba Mehmet Kurnaz, bulunması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Kurnaz, Erzurum İnsan Hakları Derneği Başkanlığı'na da başvurarak, oğlunun bulunması için yardım istedi.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nde yaşayan 8 çocuk babası Mehmet Kurnaz (56), 3'üncü çocuğu Mesut Kurnaz'ı 7 Ekim'de vatani görevini yapmak üzere yolcu etti. Bilecik İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimini yapmakta olan Karaca, yemin töreninin ardından 6 Kasım günü çarşı iznine çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Tugay'dan nöbetçi bir astsubay, baba Kurnaz'ı telefonla arayarak, oğlunun firar ettiğini belirtti. Bunun üzerine Mehmet Kurnaz, oğlunun bulunması için askeri yetkililere başvuruda bulundu. 48 gündür kayıp oğlundan haber alamayan gözü yaşlı baba son olarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak, kayıp oğlunun bulunmasını istedi. Ardından İnsan Hakları Derneği Erzurum Şubesi'ne giden Mehmet Kurnaz, oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu.

48 gündür üzüntüden gözlerine uyku girmediğini dile getiren Mehmet Kurnaz, "Oğlum 7 Ekim'de sülüs aldı. Askere gitti. Yemin töreninin ardından çarşıya çıkmış. Bir daha kendisinden haber alınamadı. Nöbetçi astsubay telefonla aradı, oğlumun birliğine dönmediğini söyledi. İstanbul'daki büyük oğlumu Bilecik'e araştırması için gönderdim. Oğlum kaybolmuş. Nereye gittiğini ben de bilmiyorum. Oğlumun eve dönmesini istiyorum. Oğlumun herhangi bir siyasetle ilgisi yoktu. Köyde birlikte yaşıyorduk." diye konuştu. Oğlunun vesikalık fotoğrafını sık sık öpen baba Mehmet Kurnaz, "Oğlumun bulunmasını istiyorum. Gözüm yollarda kaldı. Bugün 48 gündür oğlum kayıpta. Hiçbir haber yoktur." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

23 Ara 2015 - 12:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber