Arazi anlaşmazlığı: 4 ölü, 1 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde iki komşu aile arasındaki arazi anlaşmazlığı yüzünden silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk yaralandı

OLAY Cengizhan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, daha önce arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan Gürsel B. evlerinin önünde komşusu Yusuf G. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gürsel B., Yusuf G. ‘nin damadı Mikail Ç.’yi evine çağırarak tüfekle vurdu. Daha sonra elinde tüfekle dışarı çıkan Gürsel B., silah sesleri üzerine evine doğru gelen Yusuf G., kızları Hatice Ç. ve B.G. ile tarafları ayırmaya çalışan Şerife D.’nin üzerine ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Yusuf G., kızları Hatice Ç. ve B.G. (14) ile tarafları ayırmaya çalışan Şerife D. yaralandı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edilirken Çorum’dan takviye ekip gönderildi.
Yaralılardan Yusuf G., kızı Hatice Ç. ve komşuları Şerife D. kaldırıldıkları Alaca Devlet Hastanesi’nde, damat Mikail Ç. olay yerinde hayatını kaybetti. Açılan ateş sonucu kolundan yaralanan B.G. ise, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından polis ekipleri zanlı Gürsel B.’nin evinde etkisiz hale getirerek suç aletiyle birlikte gözaltına aldı. Gözaltına alınan Gürsel B., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Mikail Ç.’nin cenazesi otopsi için Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İddialara göre, G, ve B. aileleri arasında daha önce arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunduğu ve bununla ilgili adli soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

15 Eyl 2016 - 17:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber