Arama yaparken 11 kaçak göçmen buldular

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 12 kaçak göçmenin öldüğü faciada kaybolan 3 kişi için AFAT, AKUT, Jandarma ve sahil güvenlik ekipleri arama çalışması yaptı. Çalışmalar sırasında 11 kaçak göçmen yakalandı

Geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın Kos adasına yasa dışı yollarla geçmek isteyen kaçakların botunun batması sonucunda içlerinde dünya gündemine oturan 3 yaşındaki Suriyeli Aylan’ın da aralarında bulunduğu 12 mülteci ölmüş, 3 mülteci ise ege denizinde kaybolmuştu. 3 gündür haber alınamayan mülteciler için Valilik kararı ile arama başlatıldı. Denizden ve karadan arama yapan Sahil Güvenlik, jandarma ve AKUT ekipleriyle destek veren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlileri Bağla mevkisinde arama yaparken, denize açılan 11 kaçak göçmen gördü. Botları batan kaçaklar geldikleri bölgeye geri dönerken AFAD ekipleri tarafından yakalandı. Dağlık alanda yakalanan kaçaklar Jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçakların arasında bulunan minik bir bebek ise dikkatlerden kaçmadı. Yakalanan kaçaklar Akyarlar jandarma karakoluna götürüldü.

Gazetecilere açıklama yapan Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürü Temel Kışlal, 3 kayıp mülteciyi ararken yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan mültecilere rastladıklarını söyleyerek, “Bağla mevkisinde arama yapıyorduk valiliğin emri ile arama yaptığımız bölgeye denizden geri dönen bir gurup mülteciye rastladık ve jandarmaya teslim ettik. Muğla İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, jandarma ve AKUT gönüllüleri ile 3 kayıp mülteciyi kıyılarda ve denizde aramaya devam edeceğiz” dedi.

06 Eyl 2015 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber