649 kişi hakkında işlem yapıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, 649 kişi hakkında yasal işlem yapılırken, bunlardan 157’si tutuklandı, 159 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcısının koordinatörlüğünde 4 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 12 Cumhuriyet Savcısı ile birlikte FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yargı, askeri, emniyet, üniversite ve mülki idarelerin de dahil olduğu toplam 12 farklı soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, soruşturmalar çerçevesinde içerisinde mülki idare amirleri, rektör, üst rütbeli asker ve emniyet mensupları ile iş adamları ve öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu 523'ü il merkezinde, 126'sı ise ilçelerde olmak üzere toplam 649 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı kaydedildi. Hakkında işlem yapılanlardan 157’sinin tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, “159 kişi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması, 47 kişi hakkında yakalama kararı, 174 kişi hakkında ise serbest bırakılmaları yönünde karar verilmiş olup, 112 kişi hakkındaki ise Kolluk işlemleri devam etmektedir” denildi.

05 Ağu 2016 - 12:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber