5 ay önce yer rezervasyon yaptılar, ortada kaldılar

Muğla'nın Marmaris İlçesi Datça yolu üzerinde bulunan bir resort otele internet üzerinden 5 ay önce rezervasyon yaptıran Bursalı 3 aile, otel yetkililerinden 'Boş yerimiz yok' yanıtı alınca ortalıkta kaldı. Tatilleri zehir olan aileden engelli bir genç ile annesini polisler zor sakinleştirdi

BURSA'da oturan ve akraba oldukları belirtilen 3 aile, 5 ay önce Marmaris'te tatil yapmaya karar verdi. Aile şubat ayında internet üzerinden bir tatil sitesi aracılığı ile Armutalan'da bir otele bir haftalık rezervasyon yaptırdı. Tatil sitesi, bir ay önce aileyi arayarak rezervasyon yaptırdıkları otelin kapandığını başka bir otelde yer ayırtıldığını söyledi. Aile teklifi kabul edip Marmaris'e gelmeden önce oteli arayıp haberdar etti. Aralarında bedensel engelli Feyyaz Kayacı'nın da bulunduğu üç ayrı aileden toplam 7 kişi, dün iki otomobille Marmaris'teki tatil yapacakları otele geldi. Kayacı Ailesini karşılayan otel görevlileri resepsiyonda girişlerini yaptıktan sonra odalara hazırlandığını söyleyip lobide bekletmeye başlattı. Ancak, bir saat sonra ailenin yanına gelen otel yetkilisi kişi, otelde yer kalmadığını söyleyerek aileyi otele kabul edemeyeceklerini bildirdi. 
Şaşkına dönen aile otel yetkilileri ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis çağrıldı. Polis, aileyi sakinleştirdikten sonra dışarı çıkarttı. Tartışma otel dışında da sürdü. Ortada kalan aile otel yetkililerinden şikayetçi oldu. Otel yetkilileri, aileyi başka bir otele yönlendirdiklerini ancak kabul etmediklerini söylemekle yetindi.
"BU TUTUM BEDENSEL ENGELLİ İÇİN İSE ASLA KABUL EDİLEMEZ"
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu turizmin içinden geçtiği bu zorlu dönemde gelenlerin 'En değerli misafirler' olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Eğer bu davranış bedensel engelli bir kardeşimiz var diye sergilendiyse asla kabul edilemez bir davranıştır. Biz otelimize gelen her misafiri evimize gelmiş gibi ağırlarız. Marmaris'te engelli kardeşlerimizi misafir eden yüzlerce tesisimiz var. Böyle bir ayrım yapıldıysa şayet bu mantıkdışı bir durumdur. Otel işletmecisi arkadaşlarımıza özellikle bu sezon da gelen misafirlerimiz konusunda daha hassas davranmaları yönünde uyarılarda bulunuyoruz." 
Bu arada Bursalı üç aile başka bir otele yerleşti.

23 Ağu 2016 - 13:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber