43 günde 18 kişi boğuldu

Adana'da hazirandan itibaren çoğu çocuk 5'i Suriye uyruklu 18 kişi boğularak hayatını kaybetti

ADANA'DA sıcakların başlamasıyla birlikte boğulma vakalarında da büyük bir artış gözleniyor. Sıcaktan bunalan özellikle 18 yaşından küçük çocuklar, şehrin ortasından geçen ve üzeri kapalı olmayan DSİ'ye ait sulama kanallarının yanı sıra yine şehrin ortasından geçen Seyhan Nehri ve Seyhan Baraj Gölü ile köylerdeki baraj ve nehirlerde serinlemek için adeta birbiriyle yarışıyor. Çocuklar ve gençler, buralarda serinlerken de tehlikenin farkına varmayarak çoğu zaman boğularak hayatlarını kaybediyor. 
Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, boğulmaların önüne geçmek için zaman zaman helikopterle havadan, polis merkezi ekiplerinin desteği ile karadan kontrol yaparak engellemeye çalışsa da kesin bir sonuç alınamıyor. Çocuklar, polisi görünce kaçıp saklanıyor, gittikten sonra yeniden ortaya çıkarak yüzmeye devam ediyor. Serinlemenin yanı sıra göl, nehir ve sulama kanallarında trafik kazaları ya da intihar vakaları sonucunda da boğulmalar yaşanıyor.
DSİ, Adana Valiliği, jandarma ve emniyet verilerine göre göl, nehir ve sulama kanalında 2008'de 21, 2009'da 23, 2010'da 21, 2011'de 27, 2012'de 32, 2013'te 34, 2014'te 40 kişi, 2015 yılında ise 36 kişi boğuldu. 2016'da haziran ayından bu yana 5'i Suriyeli 18 kişi boğularak hayatını kaybetti. Boğulanların çoğu çocuk.  

13 Tem 2016 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber