2 saatlik operasyonla yaşama tutundu

Denizli’de ölmek üzereyken bulunduktan sonra 2 saatlik operasyonla yaşama tutunan sokak köpeğine ‘Şanslı’ ismi verildi

HASTA

, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, ölmek üzere bulunan bir sokak köpeğini ve yeni dünyaya getirdiği 7 yavrusunu hayata bağladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ekipleri vatandaşların ihbarı üzerine Pamukkale ilçesinin Pınarkent Mahallesi’nde bitkin halde olan yeni doğum yapmış bir sokak köpeği ve 7 yavrusunu buldu. Kliniğe getirilen köpeğin yapılan muayenesinde bağırsaklarında tümör olduğu, tedavi edilmediği takdirde ise öleceği belirtildi. Emzirmek zorunda olduğu yavrularının da yaşaması için çaba gösteren klinik veterinerleri sokak köpeğini ameliyata aldı. Yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından sokak köpeğinin bağırsaklarındaki tümör alındı.
Operasyondan sonra anestezinin etkisinden çıkan sokak köpeğinin hemen yavrularını emzirmesi ise dikkat çekti. Yaklaşık 1 hafta tedavisi süren sokak köpeğinin yaşama tutunması klinikte de sevince neden olurken, hayat mücadelesinde annelik içgüdüsünün etkili olduğu ifade edildi. Veterinerler tarafından "Şanslı" ismi verilen sokak köpeğinin bir süre daha bakım altında tutulacağı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, köpeğin kurtulabilmesi için ameliyat olmasının şart olduğunu anlatarak, "Yavrular anne olmadan beslenemiyordu. Şansımızı deneyelim dedik ve başarılı bir operasyon geçirdi. Şu anda sağlık durumu iyi. İsmini Şanslı koyduk" dedi. Köpeğin anesteziden çıkar çıkmaz yavrularını emzirmeye başladığını anlatan Dangal, "Acısı devam ettiği halde yavrularını bir gün dahi aç bırakmadı" diye konuştu.
Veteriner Hekim Hasan Kılıç ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Kılıç, "Şanslı, kliniğimize geldiğinde durumu gerçekten çok kötüydü. Operasyona aldık ve açıkçası o da yavruları için yaşadı. Bağışıklığı da güçlü olduğu için iyileşme süreci çabuk geçti. Bir süre daha Şanslı’yı misafir ettikten sonra Büyükşehir Belediyesi beslenme odağına yavrularıyla beraber bırakacağız" dedi.

18 Kas 2015 - 16:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber