15 işçinin öldüğü trafik kazası davası

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tankerin kamyonete çarpması sonucu 15 tarım işçisinin öldüğü kazayla ilgili tanker sürücüsünün yargılanmasına başlandı

MANİSA'NIN

Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz 2015 tarihinde asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonete tankerin çarpması sonucu 15 işçi hayatını kaybetmişti. Tanker sürücüsü E.İ.’nin Akhisar Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Hakkında 22 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan tanker şoförü E.İ. "Taksirli Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma" sebebiyle hakim karşısına çıktı. İlk duruşmaya Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Akhisar İlçe Başkan'ı İsmail Şahin, kazada can veren tarım işçilerinin yakınlarından Ali Kars, Gürbüz Çetin, Ersan Yaşar, Kamil Uysal, Mehmet Aydın, Mehmet Orhan, Veli Zengin, Ertuğrul Uysal ile tarafların avukatları katıldı.

“YAŞANANLARDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM, KEŞKE KİMSEYE ZARAR GELMESEYDİ DE BEN ÖLSEYDİM”

E.İ. yaptığı savunmada, şunları söyledi:

"Bir gün önce 5 Temmuz günü saat 16:00 civarı yola çıktım ve saat 21:00 sıralarında İstanbul Ümraniye'ye geldim. Burada süt boşaltımı gerçekleşirken bir kaç saat uyudum daha sonra boş olarak Salihli'ye yola çıktım. Eskihisar da feribota bindim, Yalova indim, feribot yolculuğu 45 dakika sürdü. Sonra Bursa ve Balıkesir üzerinden devam ettim. Balıkesir Susurluk da durup iftar etmek istedim ancak kamyoncuların yerlerinde boş yer olmayınca yola devam ettim. Balıkesir merkezde aynı sorun vardı. Akhisar'da çorba içmeyi planladım ama duramadım, Gölmarmara'ya doğru yola devam ettim, bu arada yanımda bulunan akşamdan kalan yiyecekleri yedim. Gölmarmara'yı geçtikten sonra virajı aldığımda karşı yönden gelen bir aracın benim şeridime doğru geçtiğini gördüm. Benim şeridime geçtiğinde aramızda ortalama 300 ila 400 metre vardı. Ancak tamamen benim şeridime geçmemişti. Onu gördükten sonra kendimi onun şeridine attım o sırada 60 ile 70 km hızla gidiyordum bu arada yaklaşık 200 metre mesafe kalmıştı aramızda. Daha sonra ben korna basınca direksiyonu önce sağa sonra sola çevirdi şeridine geçti. 15 metre kalınca frene bastım ve o sırada benim sağ tarafım ile onun sağ tarafı çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Çarpışma sol şeritte meydana gelmiştir. Çarpma etkisi ile Kafamı takoğrada vurdum. Aşağı indim yerde yatan insanları görünce telefonu almak için tekrar arabaya girdim. Dağılmış olan eşyalar içerisinde telefonu bulunca Jandarma ve polisi ararım ve hemen yaralılarla ilgilenmeye başladım. Bu sırada karşı taraftaki araçta yangın çıktığınızı gördüm ve söndürmeye başladım. Yaşananlardan dolayı üzgünüm. Keşke kimseye zarar gelmeseydi de ben ölseydim" dedi.

Sanık İ.E. daha önceki verdiği ifadelerinde olayın sıcaklığı ve korku nedeniyle yanlış beyan verdiğini ifade etti. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi, E.İ.'nin tutukluluk halinin devamına, 15 Ocak'ta keşif yapılmasına karar verip duruşmayı 10 Mart tarihine erteledi.

“BU DAVA BİR TRAFİK KAZASI DAVASI DEĞİLDİR”

Mahkeme sonunda adliye Binası önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Olay yerinde keşif yapılacak, bu konuda özellikle kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz nokta bu dava bir trafik kazası davası değildir. Bu dava aslında kamu görevlileri açısından devlet tarafından bir görevi ihmal davasıdır. İkinci boyutu ile bu dava bir iş cinayeti, iş kazası davasıdır. Üçüncü boyutu ile de bu bir kadın cinayeti davasıdır. Oradaki 13 kadın hayatını kaybetti, çünkü artık o kadınların köylerinde eşlerinin ve kendilerinin topraklarında ürettikleri ürünler para etmiyor” dedi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise yaptığı açıklamada, “Burada Manisa Barosu olarak gerçeğin ortaya çıkması meydana gelen bu kazada gerçekten suçluların cezalandırılması için bu olayı yakinen takip ediyoruz. Mahkeme 15 Ocak 2016 tarihinde kaza mahallinde keşif yapmaya karar verdi, tabii ki o keşifte de yine bulunacağız, keşfi birlikte takip edeceğiz. Daha sonrasında da dosya bu keşiften sonra bilir kişi raporu gelince İstanbul Teknik Üniversitesine gönderilip bilirkişiden yeniden rapor alınacak ve bilhare 10 Mart’ta da tekrar duruşması yapılacak. Sanık Vekili doğal olarak sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme de mevcut tutukluluğun suç delillerine göre tutukluluğunun devamına karar verdi” dedi.

11 Ara 2015 - 09:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber