15 hektarlık ormanlık alan yandı

Karaman merkeze bağlı Lale Köyü Sarıkaya mevkiinde çıkan orman yangını, ekiplerin 4 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 15 hektar ormanlık alan zarar gördü

KARAMAN merkeze bağlı Lale Köyü sınırları içerisinde bulunan Sarıkaya Mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuru otların tutuşması ile başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile ardıç ve çam ormanına sıçradı. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gören köylüler durumu Orman İşletme Müdürlüğü ve jandarmaya bildirdi. Yangın yerine gelen Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dağlık arazide arazözlerle yangına müdahale ederken, alevler rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Karaman İtfaiye Müdürlüğü ile köylülerin de destek verdiği ve 4 saat süren çalışma sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çıkan yangında 15 hektarlık ardıç ve çamdan oluşan ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış sebebi araştırılırken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

21 Ağu 2016 - 20:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber