1 yıllık satış 3 haftada yapıldı!

Türkiye'de bir yılda satılan Türk bayrağı satışına 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminden bu yana geçen 3 haftada ulaşıldı

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15  Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bayrak satışları patladı. Artan talep  dolayısıyla bayrak üreticileri kapasite artışına giderken, Türkiye'de bir yılda satılan bayrak satışına son 3 haftada ulaşıldı.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir  Belediyesi desteğiyle önceki gün Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler  Mitingi"nde ise 3,5 milyon Türk bayrağı dağıtıldı. 
Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk)  Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, FETÖ darbe girişiminin ardından 15 milyon  Türk bayrağı satıldığını belirterek, 5 milyon kişinin katıldığı "Demokrasi ve  Şehitler Mitingi"nde vatandaşlara milyonlarca bayrak dağıtıldığını anlattı. 
Güler, "Sadece bu mitingde 3,5 milyon bayrak dağıtıldı. Türkiye'de  yıllık Türk bayrağı satış rakamlarına 15 Temmuz'dan bu yana, yani son 3 haftada  ulaşıldı. Firmalarımız üretimi karşılamak için kapasite artırırken, doğal olarak  yeni işe alımlar da oldu." diye konuştu. 
Bayrak imalatçılarının iş hacminde yaşanan artışa sevinemediğini ifade  eden Güler, şunları kaydetti: 
"Ülkemizde üretim bu denli artarken bizler maalesef bu duruma pek  sevinemiyoruz. Keşke bu acıları yaşamasaydık, 240 vatan evladını şehit  vermeseydik de satışlarımız kötü olsaydı. 240 şehidimiz ve 79 milyon gönül  yaralımızın olduğu bu süreçlerin tekrar etmemesini temenni ediyorum. Hızlı üretim  ve çözüm konusunda güçlü olan üreticilerimiz, vatan sevgisi konusu da söz konusu  olunca, 11 ayı bir aya sıkıştırmış gözüküyorlar." 
STOKLAR TÜKENDİ 
İstanbul Toptancılar Çarşısı'ndaki (İSTOÇ) Çetinkaya Kırtasiye'nin  yetkilisi Yasin Çetinkaya da bayrak üreticilerinin 24 saat çalışmasına karşın talebe yetişemediğini ifade etti. 
Çetinkaya, daha önce UEFA Euro 2016 için bayrak stoku yapıldığını  hatırlatarak, "Avrupa kupaları için ciddi bayrak stoku yapılmıştı. Yıllık  satışımız 100 bin iken, 200 bin bayrak hazırlamıştık. Avrupa kupasında bir tur  atlarsak bir fırsattır diye, olmazsa da zaten normal satıyoruz diye... Onlar  süratle tükendi. Tedariki sağlamak çok kısa sürede pek mümkün olmuyor. Müşteriye  satmak için bayrak bulamıyoruz, stoklar tükendi. Periyodik olarak sürekli  tüketimi olmayan bir şey olduğu için, stoklar eridiği için üreticiler de yetiştiremiyor." diye konuştu. 
ÜRETİM KAPASİTESİ 2 KATINA ÇIKTI 
Bursa'da imalat yapan Karanfil Bayrak Yönetim Kurulu Başkanı Tufan  Afşar ise 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana bayrak üretimi kapasitelerini iki  katına çıkardıklarını söyledi. 
Afşar, Türk bayrağı üretiminin yasalara göre belirlendiğini ifade  ederek, "Kumaşının kesimi, dikimi, paketlenmesi bile kanuna uygun olmalıdır. Ucuz  bayrak var mı, var, o da çok yüklü adetler yapıldığı için… Bazı arkadaşlar daha  önce Avrupa'dan getirmeye çalıştı, hepsi gümrükte takıldı. Takılmak zorunda da...  Renk ve kesimde sıkıntı yaşadılar." diye konuştu.

09 Ağu 2016 - 12:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber